Het toernooi in Volendam.
Het toernooi in Volendam.

Voetbalteams uit Diemen stranden in kwartfinale

DIEMEN - De teams van You mad bro en Squad van Diemen zijn er niet in geslaagd om de halve van Cruyff Court 6 tegen 6 te bereiken. De twee ploegen zijn vorige week woensdag gestrand in de kwartfinale die in Volendam werd gespeeld.

In Volendam deden de beste teams (zowel jongens als meisjes) mee uit Volendam, Zaandam, De Ronde Venen en Diemen. You mad bro (jongens) en Squad van Diemen (meisjes) wonnen twee weken geleden het toernooi in Diemen. Dit voetbalevenement vond plaats op het Cruyff Court in park De Omloop in Diemen-Noord. Dit toernooi werd mede georganiseerd door de buurtsportcoaches van Stichting Welzijn Diemen (SWD).

Vorige week woensdag gingen de spelers en speelsters van You mad bro en Squad van Diemen vol goede moed naar Volendam in de hoop de halve finale te bereiken. De eindstrijd van Cruyff Court 6 tegen 6 vindt in Amsterdam plaats.

Het team van You mad bro kwam een punt tekort om zich te kwalificeren voor de halve finale. De jongen voetballers uit Diemen behaalden zes punten, een punt minder dan het team van De Loopplank, dat zich voor de halve finale plaatste.

De meisjes uit Diemen slaagden er evenmin in om zich voor de halve finale te plaatsen. Ook de formatie van Squad van Diemen eindigde op de tweede plaats.

Rens Wit, buurtsportcoach/jongerenwerker van Stichting Welzijn Diemen, was vorige week woensdag aanwezig bij de kwartfinale in Volendam.

"Omdat de beste teams uit die vier plaatsen meededen was het niveau hoog. Het is jammer dat de twee teams uit Diemen de halve finale niet hebben bereikt. Maar de jongens en meiden hebben het goed gedaan."