Het eerste honkbalteam van TIW-Survivors.
Het eerste honkbalteam van TIW-Survivors. Foto: TIW-Survivors

TIW-Survivors heeft weer eerste honkbalteam

DIEMEN - De senioren van TIW-Survivors doen dit seizoen weer mee aan de honkbalcompetitie. Afgelopen seizoen was er geen seniorenteam van de vereniging actief in de honkbalcompetitie.

Nadat het honkbalteam in 2013 was gedegradeerd, vertrok een groot aantal spelers naar andere clubs. Andere spelers beëindigden hun loopbaan. Omdat het moeilijk bleek een goed eerste honkbalteam samen te stellen nam het bestuur van TIW-Survivors het besluit om een seizoen lang niet deel te nemen aan de honkbalcompetitie, en een aantal jeugdspelers klaar te stomen voor de senioren. Voorzitter Steven van Loggem: "Meer dan tien spelers die vorig jaar vertrokken zijn teruggekeerd bij TIW-Survivors. In de selectie zitten nu ook diverse spelers die vorig jaar bij de junioren speelden. Het eerste honkbalteam moet starten in de derde klasse. Twee jaar geleden speelden veel van onze spelers nog in de eerste klasse. De ambitie is om kampioen te worden."

TIW-Survivors speelt in alle leeftijdscategorieën met minimaal een honkbalteam in de competitie. Naast het eerste team zijn er twee juniorenteams, een aspirantenteam, een pupillenteam en een beeballteam. De softballers van TIW-Survivors doen het goed. Heren 1 en dames 1 werden vorig jaar kampioen en komen het komend seizoen uit in respectievelijk de tweede en derde klasse.

TIW-Survivors heeft zo'n 120 leden, maar er zijn veel meer honkballers actief op de accommodatie van de vereniging op Sportpark De Diemen. Honkbalvereniging Vatos traint er en speelt op zaterdag competitieduels. De aspiranten van Marshals uit Amsterdam Zuidoost trainen drie keer per week in Diemen, en spelen er in het weekeinde hun wedstrijden.

Van Loggem: "Etienne Sandel en Victor Araya van Marshals zijn een aantal jaar geleden met buurtsportactiviteiten in Amsterdam Zuidoost gestart en bezig om jonge honkballers klaar te stomen voor topsport. We zijn de samenwerking met Marshals aangegaan om op de lange termijn te proberen de breedtesport en topsport samen uit te breiden. Jonge, talentvolle spelers van TIW-Survivors kunnen dan doorstromen naar de topsport en andersom is er voor de spelers die net buiten de top vallen een plek bij TIW-Survivors. In 2015 zullen we deze plannen verder uitwerken."

TIW-Survivors is blij met de aanwezigheid van Vatos en Marshals. Het zorgt niet alleen voor de noodzakelijke extra inkomsten via huur en kantineomzet, maar heeft ook tot gevolg dat er heel veel honkbal te zien is op de velden van de club in Diemen. De accommodatie van TIW-Survivors is onlangs aanzienlijk verbeterd. Door de inspanning van de vijf trouwe vrijwilligers van de terreincommissie heeft de slagkooi een aanzienlijke opknapbeurt gehad. Daarnaast heeft de gemeente nieuwe lichtmasten laten plaatsen. Van Loggem: "Een goede accommodatie is heel belangrijk. Door de verlichting kunnen er ook in avonduren wedstrijden op ons terrein worden gespeeld."
TIW-Survivors streeft ernaar het aantal leden te laten groeien. De vereniging is actief bij activiteiten van de naschoolse opvang en hoopt hierdoor nieuwe jeugdleden aan te trekken. Geïnteresseerden kunnen drie keer gratis meetrainen. Informatie: www.tiw-survivors.nl of info@tiw-survivors.nl.