SV Diemen wint bij Sporting Martinus: 1-2

DIEMEN - SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen Sporting Martinus gewonnen: 1-2. Bij rust stond de ploeg van trainer Marc Stuut met 1-0 achter. Mark Stobbelaar en Marco Moelee maakten na de hervatting de treffers voor SV Diemen.

Door deze overwinning blijft SV Diemen lijstaanvoerder in de vierde klasse F. De ploeg heeft na twintig duels vijftig punten. Concurrent SV Ouderkerk, dat de uitwedstrijd tegen Zuidoost United met 4-5 won nadat het met 4-2 achter had gestaan, heeft twee punten minder, maar kwam een keer minder in actie dan SV Diemen.

Marc Stuut: "We begonnen de eerste tien minuten goed en kregen een paar goede kansen die niet werden benut. De rest van de eerste helft speelden wij slecht. Sporting Martinus speelde vaak de lange bal en zocht de duels nadrukkelijk op. Voor rust kwamen wij met 1-0 achter." De trainer van SV Diemen zette zijn ploeg in de pauze op scherp en bracht een kwartier na rust twee nieuwe spelers in, onder wie spits Mark Stobbelaar. SV Diemen speelde na de hervatting met drie in plaats van vier verdedigers.

"Mark Stobbelaar heeft het heel goed gedaan. Hij heeft de laatste tijd weinig gespeeld. Hij is een spits die over de gave beschikt om vaak op de goede plek te staan. Mark maakte de 1-1 en gaf daarna de assist op Marco Moelee. Wij waren in de tweede helft beter dan Sporting Martinus en hebben ook kansen op de 1-3 gehad. De jongens hebben de wedstrijd op wilskracht gewonnen en daar ben ik trots op."

SV Diemen speelt zondag thuis tegen Zuidoost United. De wedstrijd begint om 14.30 uur. "Zuidoost United is een lastige tegenstander met individueel goede spelers. Zuidoost United heeft heel veel doelpunten gemaakt, maar ook veel doelpunten tegen gekregen", aldus Stuut.