Dames van De Meeuwen boekten winst.
Dames van De Meeuwen boekten winst. Foto: Yannick uit den Boogaard

Dames De Meeuwen winnen

DIEMEN - Het eerste damesteam van De Meeuwen heeft de thuiswedstrijd tegen Aquarijn gewonnen: 10-6. Het eerste herenteam van De Meeuwen verloor de uitwedstrijd tegen Oceanus: 10-2.

In de ploeg van Aquarijn maakte de nummer 10 in het recente verleden indruk. Zij wist in eerdere duels alle doelpunten te maken. Zij slaagde er toen in om goed rond tegenstanders te draaien zonder daarbij de scheidsrechters te alarmeren. De Meeuwen had een passende tactiek bedacht om hiermee om te gaan.

De thuisclub begon met het vastleggen van de midvoor zodat er vanuit deze cruciale positie geen acties gemaakt konden worden. Dit had Aquarijn snel door en ging schieten vanaf de 7 meter. Dit had resultaat. De stand ging van 1-1 naar 2-2 en het bleef spannend. Toen volgden er een aantal mooie doelpunten van beide ploegen waardoor de stand op 4-4 kwam. Door fantastische acties van Sophia Lunenburg en Tessa Coumou liep De Meeuwen uit naar 6-4. Uiteindelijk waren het deze dames, samen met Willemijn Barendregt, die de wedstrijd op een cruciaal moment in het voordeel van De Meeuwen wisten te beslissen: 10-6.

Heren
De heren van De Meeuwen speelden zaterdag in Aalsmeer tegen Oceanus. Het beloofde een lastige wedstrijd te worden, zeker door alle personele problemen. Van de vaste waarden in het team werden er vijf gemist en er werd afgereisd met slechts één wissel. De Meeuwen had een vliegende start en kwam al na 8 seconden op een 0-1 voorsprong. Na 9 seconden werd de stand weer gelijk getrokken en door een goed uitgespeelde overtalsituatie werd het in de eerste periode ook nog 2-1. De organisatie lag achterin redelijk goed.

In de tweede periode ging het echter mis voor de ploeg uit Diemen. Achterin lag het geregeld open en hier maakte Oceanus gebruik van. Ondanks goed keeperswerk stond het na de tweede periode al 6-1. Vroeg in de derde periode kreeg een speler van De Meeuwen rood, waardoor er geen wisselmogelijkheden waren. Oceanus nam gas terug en De Meeuwen zette nog alles op alles om tot een goed resultaat te komen. De doelman van De Meeuwen bleef goed keepen en stopte nog een strafworp. De derde periode eindigde dan ook in 7-1. In de laatste periode deed De Meeuwen nog iets terug: 7-2 . Uiteindelijk brak het de meeste spelers op dat er geen wissels meer mogelijk waren. De wedstrijd eindigde dan ook in een 10-2 nederlaag voor de ploeg uit Diemen.