Waar de brand woedde, worden houten platen aangebracht.
Waar de brand woedde, worden houten platen aangebracht. Foto: Trudy Kroese

Brandstichting in school Nooderbreedte

DIEMEN - Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gesticht in brede school Noorderbreedte in Diemen-Noord.

Zij stichtten brand in een container die naast de school stond. Daarna brak er brand uit in de vleugel van de kleuters en de peuters. De rest van het gebouw heeft geen brandschade opgelopen. Wel is er veel rook- en waterschade door het hele gebouw. De politie beschikt over camerabeelden waarop twee verdachten staan. Het onderzoek is nog in volle gang. Maandag was de school voor alle leerlingen gesloten. Ook waren er geen buitenschoolse activiteiten in het gebouw. Maandag zijn experts bezig geweest met het vaststellen van de werkelijke schade. In het weekeinde is een groep schoonmakers begonnen om alle roet te verwijderen. Dat bleek een heftige klus, want ook computers en beamers moesten gedemonteerd worden.

De leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 konden dinsdag weer naar school. Ook zijn de buitenschoolse activiteiten voor die groepen dinsdag weer begonnen. De peuters kunnen met ingang van maandag 30 maart in de Kinderkorf terecht. Er wordt momenteel gewerkt aan het schoonmaken van de kleutersectie van de school. De leerlingen van de groepen 1 en 2 kunnen vanaf dinsdag 31 maart weer in de kleutersectie terecht.