Erik Boog uit Hilversum is voorgedragen als burgemeester van Diemen.
Erik Boog uit Hilversum is voorgedragen als burgemeester van Diemen.

Erik Boog voorgedragen als burgemeester Diemen

DIEMEN - De gemeenteraad van Diemen heeft vorige week donderdag Erik Boog (42) voorgedragen als burgemeester. Boog is lid van D66.

De aanbeveling van de gemeenteraad gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken, die een voordracht doet bij de Kroon. Vervolgens zal een benoeming volgen bij Koninklijk Besluit. Het is de bedoeling de installatie van de nieuwe burgemeester van Diemen op 19 mei te laten plaatsvinden.

Erik Boog woont met zijn vriendin samen in Hilversum. Hij was acht jaar wethouder en locoburgemeester in Hilversum. Tot zijn portefeuille behoorden onder andere de beleidsterreinen verkeer, onderwijs, jeugdzaken, monumentenzorg en cultuur. Voor D66 was hij voorafgaand aan zijn wethouderschap ook fractievoorzitter in de gemeenteraad van Hilversum. Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum zegt prima met Boog te hebben samengewerkt en feliciteert Diemen met de voordracht van Boog.

De vacature van burgemeester van Diemen is ontstaan doordat de huidige burgemeester Amy Koopmanschap (GroenLinks) aan heeft gegeven niet voor herbenoeming in aanmerking te willen komen. Zij was burgemeester sinds 2003.
Ontwikkelingen
Eric Boog is geboren en getogen in Hilversum. Tijdens zijn studie woonde hij 3,5 jaar in Amsterdam. Hij kent Diemen goed, omdat een tante en oom in de gemeente woonden. Als tiener kwam hij hier vaak. Hij wil op zo kort mogelijke termijn naar Diemen verhuizen. Hij betrekt de ambtswoning van de burgemeester aan de Venserkade. Boog voelt een klik met Diemen. Hij waardeert het dorpse karakter en daarnaast de nabijheid van Amsterdam. Hij is op de hoogte van de ontwikkeling die Diemen de laatste jaren heeft doorgemaakt, zoals met Plantage De Sniep, winkelcentrum Diemerplein en Campus Diemen Zuid. Ook verwacht hij veel van de nieuwe wijk Holland Park.
Zelfstandig
Boog onderkent het belang dat Diemen zelfstandig blijft, maar beseft dat samenwerking met een aantal gemeenten op divers terreinen voordeel oplevert en ook noodzakelijk is.

Interview
Op pagina 8 en 9 een uitgebreid interview met Erik Boog.