Wethouder Klaasse opent de expositie.
Wethouder Klaasse opent de expositie. Foto: Trudy Kroese

Wethouder Klaasse opent expositie Kunstzin Diemen

DIEMEN - Wethouder Jeroen Klaasse van Cultuur heeft donderdagavond de nieuwe expositie van Kunstzin Diemen in het gemeentehuis geopend. Kunstzin Diemen is de vereniging van beeldend kunstenaars in Diemen.

Tijdens de tentoonstelling exposeren veertig kunstenaars uit Diemen recent werk. De tentoonstelling staat in het teken van de Kunstroute Diemen die op zaterdag 11 en zondag 12 april wordt gehouden. De Kunstroute Diemen wordt georganiseerd door Kunstzin Diemen. Het is de vijfde kunstroute die in Diemen wordt gehouden en het is de derde keer dat Kunstzin Diemen het evenement organiseert.

Veel kunstenaars die aan de tentoonstelling meewerken doen mee aan de Kunstroute Diemen. Een groot aantal van hen biedt bezoekers op 11 en 12 april de gelegenheid om hun werk te bekijken in hun woning of in hun atelier. Maar er zijn ook kunstenaars die elders exposeren: in het gemeentehuis, in de pastorie van de rooms-katholieke kerk Sint Petrus' Banden, de kerk De Ontmoeting, de woon- en zorgcentra Berkenstede en De Diem en in Het Saan Museum. De centrale expositie wordt in het gemeentehuis gehouden. Daar vindt op donderdag 9 april ook de opening van de Kunstroute Diemen plaats. De expositie in het gemeentehuis is bedoeld om bezoekers van de kunstroute alvast een indruk te geven van het werk van de deelnemers. De expositie duurt tot donderdag 16 september en is te bezoeken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis: van maandag tot vrijdag tussen 8.30 uur en 16.30 uur en op donderdagavond.

Tijdens de opening van de expositie voerden Steven Dijk en Frans van Vuuren, actieve leden van Kunstzin Diemen, een hilarische act op waarbij zij duidelijk maakten hoe makkelijk het is om moderne of klassieke kunst te maken.