Afbeelding
Foto:

Auto vat vlam na botsing

In 1933 werd de oude draaibrug over het Merwedekanaal vervangen door een nieuwe vaste brug. Deze 'Kilometerbrug' was een grote verbetering voor de verbinding tussen Amsterdam via Diemen naar 't Gooi. Helaas bleven er op Rijksweg 1 regelmatig afschuwelijke verkeersongelukken voorkomen. Daarbij moest de Vrijwillige Brandweer Diemen vaak optreden. In 1965 stonden de mannen van waarnemend commandant G. van den Roest machteloos bij een eenzijdig ongeval bij de oprit van de brug.

Een verslaggever van Het Vrije Volk schreef in de krant van 7 juli 1965: "De 49-jarige gehuwde cafetariahouder G. uit Bussum is dinsdagnacht na een botsing met een lichtmast in zijn auto verbrand. Het ongeluk gebeurde bij de westelijke oprit van de Merwedebrug op de Rijksweg 1 bij Diemen. Sporen wezen uit dat de wagen in een slip is geraakt en daarna tegen de lichtmast is gebotst. De wagen vloog in brand en kantelde onder in de berm. De bestuurder zag geen kans uit de wagen te komen en verbrandde jammerlijk. De brandweer van Diemen, door de rijkspolitie gealarmeerd, kon niets meer doen. De wagen brandde uit."

In 1972 werd de Kilometerbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal gesloopt (zie reclameprentbriefkaart) en vervangen door de Muiderbrug.