Dames Smashing zetten Lovac opzij.
Dames Smashing zetten Lovac opzij. Foto: Yannick uit den Boogaard

Dames Smashing '72 winnen

DIEMEN - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smashing '72 speelde afgelopen maandag een inhaalwedstrijd tegen Lovoc uit Loosdrecht. Terwijl in een eerder treffen dit seizoen nog met 3-2 werd verloren, won Smashing '72 de return met 3-1.

In de beginopstelling van de eerste set startten de jeugdspeelsters Serena van Overbeeke en Justine Donia Nota op de middenposities. Aanvoerdster en alleskunner Anne Crouwel startte als diagonaalspeelster. Libero Els van Westrienen kreeg samen met passer-lopers Genita Rozenblad en Lidwien Gall vanaf het begin van de wedstrijd grip op de service van Lovoc. Hierdoor kon spelverdeelster Tara van Honschoten haar aanvalsters keer op keer in stelling brengen.

Gelegenheidscoach Nicole de Lange zag haar team de eerste drie sets met overmacht winnen (25-19, 25-16 en 25-15). Aan het begin van de vierde set kwam Lovoc op voorsprong (4-11). Smashing '72 zette de achtervolging in (14-16), maar Lovoc besliste met een eindspurt (17-25).

Met deze belangrijke overwinning staat Smashing '72 na 19 competitierondes op de zesde plaats in de competitie op slechts zes punten afstand van de derde plaats.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 11 april, wanneer de volleybalclub op 'Smashing Saturday' met zo veel mogelijk teams van de vereniging op dezelfde dag in Sporthal Diemen thuiswedstrijden speelt.