Het was woensdag druk bij Deen.
Het was woensdag druk bij Deen. Foto: Trudy Kroese

Tweede supermarkt geeft winkelcentrum impuls

DIEMEN - De supermarkt van Deen in winkelcentrum Diemerplein is woensdagochtend geopend. Het was de eerste dag meteen erg druk in de nieuwe supermarkt.

Met de vestiging van een tweede supermarkt is een wens van veel klanten van het winkelcentrum in vervulling gegaan. Klanten waren tot woensdag aangewezen op één supermarkt, de Albert Heijn XL. Deen zorgt voor meer keuze voor de klanten.

De komst van Deen betekent ook dat er weer veel winkelruimte die tot voor kort leeg stond in gebruik is genomen. De verwachting is ook dat de looplijnen in het winkelcentrum veranderen. Door de komt van Deen zullen veel klanten gebruikmaken van de ingang van het winkelcentrum naast de Rabobank. De wens van alle ondernemers is dat de komst van Deen voor meer klanten in het winkelcentrum zorgt.

Vroeg
Een aantal klanten stond woensdagochtend al voor 08.00 uur voor de deur van Deen. Vijf leden van studentenvereniging Liber, van wie er twee in Diemen wonen, stonden ook voor de deur. "Wij vinden de opening van Deen een feestje waard. Deen is goedkoop, verkoopt goede artikelen en de magnetronmaaltijden zijn heerlijk", aldus studente Roos. De studenten bliezen ballonnen op om de opening te vieren. Om 08.00 uur gingen de klanten naar binnen. Zij werden welkom geheten door de directeuren Boudewijn Deen en Leendert van Eck en de personeelsleden van de supermarkt. Deen levert goede producten tegen een scherpe prijs, vertelde Boudewijn Deen. De klanten die door de winkel liepen en hun boodschappenkar vol laadden waren aangenaam verrast door de scherpe prijzen van de producten. Om de opening van de supermarkt in Diemen te vieren heeft Deen tot en met zaterdag veel extra aanbiedingen.

Het is elke dinsdag Deendag in de supermarkt. Dit houdt in dat klanten die dag twaalf producten tegen een extra aantrekkelijke prijs kunnen kopen. "Dat zijn echt belachelijke kortingen", aldus Leendert van Eck.

Deen is zeven dagen per week geopend: van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 21.00 uur en op zondag van 10.00 tot 18.00 uur.