Mooi uitzicht vanaf het terras op het centre court.
Mooi uitzicht vanaf het terras op het centre court. Foto: Trudy Kroese

ATVD opent vernieuwde tennispark

DIEMEN - ATVD (Algemene Tennisvereniging Diemen) heeft zondag het vernieuwde tennispark aan de Willem de Zwijgerlaan officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door Jeroen Klaasse, wethouder van Sport. Met dit prachtige tennispark is ATVD klaar voor de toekomst.

Na de afsluiting van het vorige seizoen, op 31 oktober, is meteen gestart met de renovatie van het tennispark. Er zijn negen nieuwe gravelbanen aangelegd met een verbeterde drainage. Onder de oude banen lag om de vier meter drainage, onder de nieuwe banen om de twee meter.

Dit maakt het mogelijk om de banen intensiever te bespelen. In het verleden duurde het seizoen van de tennisvereniging van 1 april tot 1 november, nu duurt het seizoen van 1 maart tot 1 december. In verband met de renovatie is het seizoen dit jaar pas op 14 maart gestart, volgend jaar is dat dus twee weken eerder.

ATVD beschikt nu ook over een centre court. De twee tennisbanen die voor het paviljoen liggen zijn in vergelijking met de oude situatie een kwartslag gedraaid. Mensen die op het terras zitten of in het paviljoen verblijven, kijken nu uit op twee banen die horizontaal liggen en kunnen de wedstrijden beter volgen. Het zicht op alle banen is verbeterd. Door de aanleg van nieuwe paden zijn alle banen op het complex beter bereikbaar. Ook staan er meer bankjes langs de diverse tennisbanen. De beplanting op het tennispark is aangebracht door Derriks & Van Boxtel Hoveniers uit Diemen.

Bij de renovatie is ook veel aandacht besteed aan de jonge leden. Er ligt nu een minicourt en er worden binnenkort meer speelvoorzieningen aangelegd. Dit past bij de visie van ATVD dat tennis een familiesport is. Op het moment dat de ouders op de tennisbaan staan of op het terras de wedstrijden volgen, kunnen kinderen op een prettige en veilige manier spelen.

Het minicourt is nog niet gereed. De ondergrond van dit veld voor jonge tennissers is allweather. Er wordt binnenkort een nieuwe coating op het veld aangebracht en daarna is het speelklaar. Ook het veldje bij de muur waar spelers kunnen inslaan is nog niet gereed. De muur wordt opgeknapt en de baan moet nog van een coating worden voorzien.

Joke Bouma, sinds anderhalf jaar voorzitter van ATVD, vertelde in haar speech dat de renovatie het resultaat is van jaren hard werk. Nadat de plannen waren gemaakt, moesten de financiƫn rond komen. ATVD heeft het benodigde bedrag voor de renovatie van het tennispark, drie ton inclusief BTW, zelf betaald. De tennisvereniging heeft dit geld kunnen sparen door het voeren van een strikt financieel beleid. De vereniging heeft de bar in het clubhuis in eigen beheer en kan rekenen op de inzet van veel vrijwilligers. Zo draaien de leden van ATVD elk jaar een aantal bardiensten. Ook tijdens de renovatie hebben veel leden vrijwillig meegeholpen.

Veel leden van ATVD maakten afgelopen weekeinde gebruik van de mogelijkheid om voor het eerst op de nieuwe gravelbanen te spelen. De reacties van de tennissers waren positief. Zij zijn te spreken over de kwaliteit van de banen. De conclusie die zondagmiddag kon worden getrokken was dat de tennisbanen de eerste twee dagen uitstekend hebben doorstaan.

Een aantal tennissers speelde op het centre court. Die partijen waren inderdaad uitstekend te volgen vanuit het clubhuis en vanaf het terras. Doordat de twee banen die het centre court vormen een kwartslag zijn gedraaid, zijn de hoge hekken tussen die banen en het terras vervangen door lage hekken.
Opening
Wethouder Jeroen Klaasse verrichtte de officiƫle opening van het vernieuwde tennispark. Tijdens zijn speech benadrukte hij dat er in Diemen veel moderne en mooie sportaccommodaties zijn. Hij was zeer te spreken over hetgeen ATVD tot stand heeft gebracht. "Het nieuwe tennispark van ATVD is de kers op de taart van de sportaccommodaties in Diemen." Daarna hees de wethouder de vlag van ATVD.

ATVD heeft momenteel zo'n 640 leden. De vereniging hoopt dat dit aantal flink groeit. ATVD heeft veertig teams die in de competitie van de KNLTB uitkomen. De teams zijn actief op verschillende niveaus. Ook heeft de vereniging vier tennisleraren bij wie leden les kunnen krijgen. Elk seizoen zijn er diverse evenementen, zoals de clubkampioenschappen (van 1 tot en met 14 juni) en het open toernooi (van 20 tot en met 28 juni). Robeu Sport uit Diemen is de nieuwe hoofdsponsor. De sportzaak sponsort het open toernooi van de club.

Toernooi
Vrijdagavond 20 maart is er het toernooi Leer ATVD Kennen. Het evenement is bedoeld voor mensen die geen lid zijn van ATVD, maar kennis willen maken met de vereniging. Zij kunnen vanaf 19.30 uur vrijblijvend een balletje slaan.

Wethouder Jeroen Klaasse hijst de vlag van ATVD.
De speelplaats is bijna af.