Dames SV Zeeburg incasseren nederlaag

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen Leidsche Rijn verloren: 32-30. Bij rust leidde de thuisclub met 19-13.

Het openingsdoelpunt was voor SV Zeeburg. Hierna vielen de treffers om en om. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Na vijftien minuten zakte de defensie van SV Zeeburg in elkaar. Leidsche Rijn slaagde erin om diverse schoten van afstand te benutten. Ook de keeperswissel van SV Zeeburg had geen invloed. Leidsche Rijn was in dat gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg en liep voor de pauze uit naar een 19-13 voorsprong.

De coach van SV Zeeburg gaf in de pauze de opdracht om rustig te blijven spelen en als team te gaan knokken. SV Zeeburg startte de tweede helft goed en kwam met goed en snel spel steeds dichter bij de thuisclub. Er werd hard geknokt en voor elkaar gewerkt. De dames van SV Zeeburg kwamen langszij (22-22), maar verloren daarna toch weer de concentratie. Leidsche Rijn kon weer uitlopen en SV Zeeburg kon de achterstand niet meer inhalen. De scheidsrechter floot af met een stand van 32-30 in het voordeel van Leidsche Rijn.