Afgelopen weekend was de eerste repetitie in kostuums.
Afgelopen weekend was de eerste repetitie in kostuums. Foto: Reintje Blokpoel

EDOG speelt
'Ja zuster, nee zuster'

DIEMEN - 'Ja zuster, nee zuster' is op 20 en 21 maart te zien in Diemen. EDOG Muzikaal Theater voert de bekende musical van Annie M.G. Schmidt dan op in het Diemer Muzikaal Theater. En meezingen mag!

door Ingrid van Vlijmen

Erik Damman tekent voor de regie. 'Ja zuster, nee zuster', waarom deze musical?
"Het is een vreselijk leuke musical. We hebben gemerkt dat een musical meer en jonger publiek trekt en ook jongere nieuwe leden. We zien de afgelopen jaren gelukkig weer groei in het publiek en in het aantal leden. Dat was ook nodig. Ook achter de schermen, voor decor, licht en geluid, grime en kostuums, hebben we nu weer voldoende mensen om een mooie productie op de planken brengen en ons eigen Muzikaal Theater op te bouwen in de sporthal aan de Bernhardlaan. Vorig jaar hebben we gemerkt dat het Diemense publiek houdt van gezellige producties. Ik ben zelf een groot fan van Schmidt; haar teksten en ritme zijn onnavolgbaar en dat op de heerlijke muziek van Harry Bannink. Het wordt weer een feest der herkenning. Vooral de opening wordt heel verrassend, dan weet iedereen meteen: o, wordt het zo'n voorstelling."


Mag het publiek weer meezingen?
"Ja, iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te zingen. De teksten worden geprojecteerd op een groot scherm. Het is dus deels een sing-a-longproductie. Sommige speciale liedjes zijn zo mooi, die laten we alleen door de solist zingen. 'Duifies, duifies', bijvoorbeeld."

Gaat het goed met de voorbereidingen?
"We zijn er al bijna helemaal klaar voor, afgelopen weekend hebben we een kledingrepetitie gehouden en we hebben al een aantal doorlopen gehad."
Waarom moet iedereen komen kijken?
"Omdat EDOG garant staat voor een avondje uit in Diemen van hoogstaande kwaliteit door een semiprofessioneel gezelschap, al zijn we officieel amateurs. Een lust voor het oog en het oor. We zijn nog een van de weinige verenigingen in Amsterdam en omstreken die zo veel publiek krijgen: in totaal 1000 tot 1200 kaarten voor die twee dagen. Er zijn trouwens nog kaartjes."

Alle informatie over de voorstelling 'Ja zuster, nee zuster' en de kaartverkoop is te vinden op www.edog.nl. Kaarten zijn ook telefonisch te reserveren via 06-46170561.

'De musical wordt een feest der herkenning'