De kinderen zingen het nieuwe schoollied.
De kinderen zingen het nieuwe schoollied. Foto: Trudy Kroese

De Kersenboom viert eerste lustrum

DIEMEN - Brede school De Kersenboom in nieuwbouwwijk Plantage De Sniep bestaat vijf jaar. Vrijdag waren er allerlei activiteiten voor leerlingen en hun ouders, zowel in de school als in Sporthal Diemen.

De school ging in maart 2010 van start en heeft de afgelopen vijf jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Door de crisis verliep de verkoop van de woningen in de nieuwbouwwijk aanvankelijk stroef. Maar daar is verandering in gekomen.

Groei
Steeds opnieuw worden er woningen in Plantage De Sniep opgeleverd. Doordat het aantal bewoners van Plantage De Sniep de laatste jaren enorm is toegenomen en nog steeds groeit, is ook het aantal leerlingen van de school gegroeid.

Directeur Caroline Naumovski vertelde vrijdagmiddag in Sporthal Diemen dat de brede school momenteel 162 leerlingen heeft. Daarnaast zijn er in het schoolgebouw drie groepen van het kinderdagverblijf. Zij vertelde trots te zijn op wat er de afgelopen vijf jaar tot stand is gekomen. Zij sprak haar waardering uit voor de inzet van haar team van leraren en de hulp die vele ouders van kinderen hebben verstrekt en nog steeds verstrekken.
Het gebouw van De Kersenboom voldoet niet meer aan de moderne eisen. Er komt een hypermodern schoolgebouw vlak bij de plek van het huidige schoolgebouw. Het schoolgebouw zal 14 klaslokalen krijgen, nu heeft De Kersenboom de beschikking over slechts acht lokalen. Te weinig, gezien het aantal leerlingen. Naar verwachting gaat de eerste paal van het nieuwe schoolgebouw in november de grond in. Ongeveer anderhalf jaar later, in het voorjaar van 2017, wordt het nieuwe schoolgebouw opgeleverd. De leerlingen beleefden vorige week een aantal leuke dagen. Elke klas bereidde een voorstelling voor die in het teken stond van een bepaald land. Vrijdagochtend maakten ouders en kinderen heerlijke hapjes die betrekking hadden op de landen die in de voorstelling aan bod kwamen. Vrijdagmiddag liepen de kinderen onder begeleiding van de leerkrachten van De Kersenboom naar Sporthal Diemen, waar alle groepen een voorstelling gaven. De voorstelling werd ondersteund door de muzikanten van Band Event.

In Sporthal Diemen waren veel ouders, grootouders en andere familieleden van de jonge artiesten aanwezig. Sommige hadden plaatsgenomen op de tribune, andere stonden in de sporthal om de voorstelling van dichtbij te kunnen zien. Veel aanwezigen maakten foto's of filmopnamen van de uitvoering van de kinderen.

Schoollied
Voordat de voorstelling begon zongen de kinderen gezamenlijk het nieuwe schoollied, dat is geschreven door liedjesschrijver Jeroen Schipper. De titel van het nieuwe schoollied luidt: 'De Kersenboom, een school met pit'. De kinderen zongen het schoollied samen met hun leraren en uit de vertolking bleek niet alleen dat er goed was geoefend, maar ook dat de titel van het schoollied toepasselijk is: de leerlingen van De Kersenboom hebben pit. Na afloop van de voorstellingen gingen de aanwezigen weer naar school en genoten van de hapjes die 's morgens waren gemaakt.

Waardering voor de inzet van de leraren en de hulp van de ouders

De conclusie die na het vieren van het eerste lustrum kan worden getrokken is dat brede school De Kersenboom inderdaad een school met pit is. En een school met een mooie toekomst voor zich.