SV Diemen was sterker dan TOG.
SV Diemen was sterker dan TOG. Foto: Michelle de Haas.

SV Diemen wint bij TOG

DIEMEN - SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen TOG met 2-4 gewonnen. Bij rust leidde SV Diemen met 1-2.

Door de zege in Amsterdam-Oost blijft SV Diemen koploper in de 4e klasse F. SV Diemen heeft twee punten meer dan SV Ouderkerk. Die ploeg kwam een keer minder in actie.

SV Diemen kon niet overtuigen. Veel simpele passes kwamen verkeerd aan en SV Diemen leek niet in staat om de creatieve spelers aan de bal te krijgen. Ook TOG was nauwelijks in staat de bal in de ploeg te houden, waardoor zich een matig schouwspel ontspon. Daarnaast leek de scheidsrechter in elk duel een overtreding te zien waardoor het tempo uit de wedstrijd verdween. Het was verrassend genoeg TOG dat de leiding nam. Een afvallende bal werd door aanvoerder Cavdar via de onderkant van de lat knap binnengeschoten achter de kansloze doelman Leroy Kroese.

SV Diemen leek wakker te schrikken en kwam beter in het spel. De eerste echte geslaagde aanval over de flanken resulteerde in een prachtige gelijkmaker. Dennis van Bree werd weggestuurd over de flank, behield goed het overzicht en vond het hoofd van Kevin Kroese die beheerst binnenknikte. Nog voor rust stelde SV Diemen orde op zaken toen het niet voor het eerst dit seizoen aanvoerder Pierre Tosch was die uit een corner binnenkopte.

Ook de tweede helft was van een weinig hoogstaand niveau. TOG knokte voor wat het waard was, maar ontbeerde de slagkracht om voorin een vuist te maken. SV Diemen bleef in een te laag tempo spelen waardoor TOG in leven werd gehouden. Desondanks bouwde SV Diemen de voorsprong uit via twee prachtige goals van Marco Moelee. Vlak voor tijd maakte TOG nog een treffer, waardoor de wedstrijd in 2-4 eindigde.

SV Diemen speelt zondag thuis tegen Nautilus. De wedstrijd begint om 14.30 uur.