Laila en Sander McKiljan in SanMac Sports.
Laila en Sander McKiljan in SanMac Sports. Foto: Trudy Kroese

SanMac Sports is al jaren een begrip in Diemen

DIEMEN - Fighting Strength and Condition Centre SanMac Sports is nu ruim drie jaar gevestigd in een mooie ruimte aan de Visseringweg 23A in Diemen. Voormalig profkickbokser Sander McKiljan (47) en zijn vrouw Laila McKiljan (39) zijn eigenaars van het sportcentrum.

Sander en Laila namen in 2008 een sprong in het diepe door in een deel van een pand op de begane grond aan de Rode Kruislaan SanMac Sports te openen. Zij hadden daar de beschikking over slechts 60 vierkante meter. In januari 2012 verhuisden zij met het sportcentrum naar de Visseringweg. Aanvankelijk hadden zij daar een ruimte van 340 vierkante meter, maar na een uitbreiding afgelopen zomer beschikken zij nu over 550 vierkante meter.

Het aanbod in SanMac Sports is groot en divers: kracht/conditie-intervaltraining, crosspower, fat attack, kettlebell work-out, madness, indoor cycling, circuittraining, outdoor conditietraining, bootyclass, bootcamp, kids fitness, kids kickboxing, buikspierkwartier, kickboksen, boksen, zaktraining, jiujitsu, mixed material arts en judo, waaronder tuimeljudo.

SanMac Sports staat bekend om de goede sfeer en het respect voor normen en waarden. Iedereen van jong tot oud, man of vrouw, getraind of ongetraind, is van harte welkom. Sander: "Als iemand voor het eerst bij ons komt houden wij een gesprek. Onze klant kan dan aangeven wat zijn of haar wensen en doelstellingen zijn. Daarna maken wij een programma op maat voor de nieuwe klant." Alle lessen in SanMac Sports worden in groepsverband gegeven. De lessen vinden plaats onder leiding van Sander, Laila of Dymphy de Jong. Tijdens de groepslessen besteedt de docent die lesgeeft nadrukkelijk aandacht aan de individuele leden van de groep. Laila: "Wij streven ernaar om een groepsgevoel te creƫren. Mensen die hier sporten zijn al snel 2,5 uur binnen. Het is de bedoeling dat zij gestimuleerd worden en zich prettig voelen. Dat is ook de reden dat alle lessen in groepsverband worden gegeven. Mensen kunnen zich tijdens de les aan elkaar optrekken en leren elkaar tijdens de lessen ook kennen. Dat is goed voor de sfeer."

Sander en Laila zijn geen ondernemers die even snel geld willen verdienen. Laila: "Een nieuw lid wordt voor een periode van drie maanden ingeschreven. Binnen deze periode leer je de trainers kennen en je medesporters, maar proef je ook de sfeer van de sportschool. Dit zijn drie belangrijke factoren om binding te krijgen en om gemotiveerd te blijven. Na drie maanden kun je bij SanMac Sports per maand opzeggen. De contributie bedraagt 42,50 euro per maand en daarin kun je zes dagen per week aan alle lessen deelnemen. Je kunt vechtsport ook combineren met alle kracht/conditielessen of fitness." Sander: "Een nieuw lid krijgt in die drie maanden ook de tijd om de techniek te leren van de work-out waar hij of zij aan deelneemt. Iedereen ziet na drie maanden veel vooruitgang en de meeste nieuwe leden blijven bij ons. Ook na die drie maanden bedraagt de contributie 42,50 euro per maand." Laila: "Wij houden er niet van om mensen aan een jaarcontract te binden. Als nieuwe leden het na drie maanden niet leuk vinden kunnen zij gewoon stoppen. Dat is ook het verschil tussen lowbudgetsportscholen en SanMac Sports. Bij lowbudgetsportscholen krijgen mensen geen of nauwelijks begeleiding waardoor de doelstelling niet wordt behaald en ze daardoor niet gemotiveerd blijven en uiteindelijk afhaken met sporten, maar waar de klant nog wel steeds de betalingsplicht heeft van een jaar."

Op 1 september 2014 is SanMac Sports begonnen met het aanbieden van individuele fitness. Laila: "Wij merkten dat een aantal van onze leden twee abonnementen hadden. Zij deden fitness in een andere sportschool en trainden ook bij ons. Door individuele fitness aan te bieden kunnen zij nu voor alle vormen van fitness en training bij ons terecht."

Ook teams volgen lessen in SanMac Sports. Het gaat om onder meer voetbalclubs, rugbyverenigingen en American footballteams. Zo traint de zondagselectie van FC Abcoude regelmatig in SanMac Sports. SanMac Sports richt zich op alle leeftijden. Een goed voorbeeld hiervan is tuimeljudo. Kinderen vanaf drie jaar kunnen aan deze lessen deelnemen.

De 62-jarige Cocky heeft net getraind. "Ik ben hier twee jaar geleden begonnen en het bevalt mij uitstekend. Er zijn mensen die drempelvrees hebben om een sportschool binnen te stappen. Dat is hier niet nodig. Meteen nadat je hier die drempel bent overgegaan is de drempelvrees verdwenen. De sfeer is hier heel prettig, de mensen gaan op een leuke manier met elkaar om en de kwaliteit van de lessen is hoog."

Voor meer informatie: www.sanmacsports.nl.

SanMac Sports aan de Visseringweg 23A.