Op 15 maart 2015 is het podium voor de Muziekschool Diemen.
Op 15 maart 2015 is het podium voor de Muziekschool Diemen.

Muziekschool Diemen in De Hoop

DIEMEN - De Vrienden van De Hoop vieren dit jaar het 15-jarig jubileum van de concertserie Kamermuziek in De Hoop. En daarom geven zij een cadeautje weg: op 15 maart is het podium in de voormalige schuilkerk voor leerlingen en docenten van de Muziekschool Diemen.

door Ingrid van Vlijmen

Kamermuziek in De Hoop trekt een vaste kern bezoekers. Ook de musici komen graag terug. Regelmatig staan er klinkende namen uit de klassieke muziek op het podium. "We vieren nu ons 'kristallen jubileum' en we doen dat met een cadeautje aan de Muziekschool Diemen", vertelt Els Verhaak, programmeur van de concertserie. "Op 15 maart bieden wij leerlingen en docenten de kans om eens in deze prachtige concertzaal met fantastische akoestiek te spelen. Wij vinden het mooi om zo de musici van de toekomst een keer schuilkerk De Hoop als concertzaal aan te bieden."

De muziekschool heeft het cadeau aangegrepen voor een 'talenten- en docentenconcert'. "Wij zijn trots en blij dat we op kunnen treden in De Hoop", zegt Ellen van den Tol, voorzitter van de Muziekschool Diemen. "Zowel oud-leerlingen als leerlingen van nu en docenten treden op. Wij delen dit cadeau met onze 'vrienden', relaties en andere culturele verenigingen in Diemen en iedereen die de muziekschool een warm hart toedraagt en ons de afgelopen jaren heeft gesteund."

De Muziekschool Diemen is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid: van een kleine 100 naar ruim 140 leerlingen. "Dat is best bijzonder, overal verdwijnen muziekscholen maar in Diemen niet, mede door de gemeente die ons daarin blijft steunen", aldus Ellen. De muziekschool werkt veel samen met andere organisaties en scholen in Diemen. Zo worden er muzieklessen gegeven op basisscholen tijdens en na schooltijd zodat zo veel mogelijk kinderen in Diemen in aanraking komen met muziek. In samenwerking met de Diemer Harmonie kunnen kinderen op school kennismaken met blaasinstrumenten, afgesloten met een kinderconcert in De Omval, het Open Podium in De Omval, optredens in de bibliotheek en een talentenshow samen met Stichting Welzijn Diemen; in het Diemer Orkestje spelen leerlingen van de muziekschool om in een orkest samen te leren spelen. "De muziekschool wil zich verbinden aan allerlei culturele evenementen in Diemen zoals het jazzfestival. Samenwerking met De Hoop was een langgekoesterde wens, maar in die zaal optreden is voor ons gewoonlijk financieel onmogelijk."

Op 15 maart is het zover. Coördinator Maarten Rongen van de muziekschool heeft een hoogstaand, afwisselend en boeiend concertprogramma samengesteld met piano, viool, cello, saxofoon, blokfluit, gitaar, slagwerk en zang. Ellen: "Er zijn unieke optredens: gitarist Lennart Williams bijvoorbeeld, oud-leerling van De Muziekschool, een eigen compositie van Maarten Rongen uitgevoerd door percussieleerling Wouter Staat en de 'Arabian Minute Dance', uitgevoerd door leerlingen Isa Rongen op xylofoon en Andel Rongen op piano. Maar alle 18 optredens zijn bijzonder!"

Het talenten- en docentenconcert begint om 14.15 uur. De toegang is gratis. Wegens het beperkte aantal plaatsen is het wel noodzakelijk om voor 9 maart een plaats te reserveren via info@muziekschooldiemen.nl.