SV Diemen was veel sterker dan TABA.
SV Diemen was veel sterker dan TABA. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen klopt TABA

DIEMEN - SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen TABA met 7-0 gewonnen. SV Diemen is nu koploper.

SV Diemen is de laatste weken goed in vorm. Het spitsenkoppel Owusu-Van Bree is zeer productief. Tegen TABA, waar uit nog zeer moeizaam van werd gewonnen, was het spel een stuk minder dan de afgelopen weken. SV Diemen speelde in de eerste helft in een te laag tempo en probeerde te veel door het midden gevaarlijk te worden. De afgelopen weken werd vooral over de flanken gevaar gesticht. Toch kreeg SV Diemen via Owusu en Moelee kansen om de score te openen. Beiden waren te gehaast in de afwerking.
De eerste goedlopende aanval over de flanken was ook meteen raak. De aanval werd opgezet door de prima debuterende A-junior Imad el Jagnouni. Uiteindelijk hield Van Bree prima overzicht en bediende Moelee die beheerst binnen volleerde. Kort hierna werd Owusu neergelegd in het strafschopgebied en schoot topscorer Van Bree de penalty zuiver binnen. SV Diemen bleef slordig spelen, maar kwam vlak voor de thee toch op 3-0 toen Owusu zijn maatje Van Bree vond die simpel binnen kon tikken.

Kans voor A-junioren
SV Diemen speelde na de pauze iets beter, maar de afwerking liet te wensen over. Met name Kevin Kroese koos een aantal keer voor de moeilijke oplossing, terwijl simpel afwerken de juiste keuze was geweest. Desalniettemin voegde de thuisploeg nog een aantal mooie doelpunten toe via Kroese, nog twee maal Van Bree en een prachtige knal van aanvoerder Pierre Tosch. Trainer Marc Stuut maakte van de gelegenheid gebruik om met Joren en Eijken nog twee A-junioren de kans te geven en zij lieten zien prima aan te kunnen haken bij het niveau van zijn ploeg.

Sporting Martinus verloor de uitwedstrijd tegen SC Buitenveldert met 1-0. SV Ouderkerk won thuis met 6-1 van Fortius. SV Diemen heeft na 17 duels 41 punten. SV Ouderkerk en Sporting Martinus hebben 39 punten, maar kwamen 16 keer in actie.