Ronald en Denise de Groot: 'Nu al is de aanloop groot.'
Ronald en Denise de Groot: 'Nu al is de aanloop groot.' Foto: Trudy Kroese

Nieuwe winkel in winkelcentrum Diemen-Noord

DIEMEN - Kaaswinkel De Kaasmeester aan het Gruttoplein 24 in Diemen-Noord heeft op zaterdag 14 februari de deuren geopend. Eigenaar Ronald de Groot (52) bedient zijn klanten met een uitgebreid en gevarieerd assortiment.

De vader van Ronald had in het verleden een kaaswinkel in Amsterdam-West en in zijn jeugd hielp Ronald vaak in de winkel van zijn vader. Na een loopbaan in de logistiek vond hij het tijd om voor zichzelf te beginnen.

"Ik wilde een kaaswinkel starten en ben rond gaan kijken. Uiteindelijk kwam ik deze locatie tegen in winkelcentrum Diemen-Noord. Dit is een leuk buurtwinkelcentrum waar bewoners hun boodschappen doen en dat sprak mij zeer aan. Er zijn hier diverse ambachtelijke speciaalzaken gevestigd zoals een slager, groenteman, bakker, bloemenzaak, supermarkt en een witgoedzaak en daar past een kaaswinkel uitstekend bij. En ook een groot voordeel: hier is het gratis parkeren."

Hij is tevreden over de locatie van zijn zaak aan de buitenkant van het winkelcentrum naast modezaak BatWoman: "Het is iets dat even bij de mensen in het 'loopje' moet komen, maar nu al is de aanloop groot en ik heb er alle vertrouwen in dat binnen enkele weken de meeste mensen wel weten waar we te vinden zijn."

Met zijn uitgebreide assortiment kazen, bijproducten en advies zorgt De Kaasmeester ervoor dat zijn klanten altijd slagen en tevreden de winkel uitlopen. "Wij verkopen z'n 90 soorten kaas, waarvan 40 luxe soorten. Ook verkopen we diverse kazen van Nederlandse bodem zoals een uitgebreid assortiment boerenkazen, Noord-Hollandse kazen en kaas van lokale, kleinschalige kaasmakerijen zoals Buurvrouw Durkje uit Friesland: moeder en dochter die zelf hun eigen koeien melken en hiervan lekkere en aparte boerenkaas maken; kleinschalig, maar toch zeer professioneel."

Klanten treffen in De Kaasmeester meer dan alleen kaas aan: diverse soorten (bio)wijnen, port, olijven, olijfolie, diverse (ook biologische) levensmiddelen en andere originele en verrassende artikelen. "Onze wijnen, ook de biologische, zijn er in diverse prijsklassen: vanaf 4 euro tot 12 euro per fles. Maar we vinden het ook een uitdaging om op verzoek van de klant naar producten op zoek te gaan."

De Kaasmeester verkoopt zo'n
90 soorten kaas

De Kaasmeester vindt service aan de klanten zeer belangrijk. Ronald de Groot: "Wij zijn vijf dagen per week geopend. Zondag en maandag zijn wij gesloten en van dinsdag tot en met vrijdag zijn we van 9.00 tot 18.30 uur geopend. Wij hebben bewust voor deze openingstijden gekozen om onze klanten die van hun werk op weg naar huis zijn de kans te geven bij ons een boodschap te doen. Op zaterdag zijn wij van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Op doordeweekse dagen sta ik alleen in de zaak, mijn vrouw Denise helpt op zaterdag in de winkel."

Een andere vorm van service is de verkoop van plakjes kaas. "Je bent een kaasboer of niet, we snijden dan ook, indien gewenst 'ouderwets' de kaas in plakjes vers van het mes, ook als de klant maar om enkele plakjes vraagt. Veel mensen vinden dit veel prettiger dan dat zij thuis met de kaasschaaf in de weer moeten", legt Denise uit.

De Kaasmeester heeft een maandelijkse aanbieding. Dan zijn er twee soorten kaas in de reclame met daarbij een derde product, zoals bijvoorbeeld wijn.