Martin van Egmond hoopt dat SV Diemen en SV Ouderkerk promoveren

DIEMEN - Martin van Egmond (45) is met ingang van het seizoen 2015-2016 trainer van de zondagselectie van SV Diemen. De trainer heeft een contract voor een jaar getekend. Een nadere kennismaking met een trainer die zijn teams aanvallend laat voetballen.

Van Egmond is op dit moment nog trainer van SV Ouderkerk, de club die net als SV Diemen uitkomt in de vierde klasse F. Beide ploegen strijden samen met Sporting Martinus en Fortius om de titel. SV Diemen won de thuiswedstrijd tegen SV Ouderkerk met maar liefst 8-2. De returnwedstrijd in Ouderkerk vindt drie speeldagen voor het einde van de competitie plaats. Dat kan dus een saillant duel worden. "Ik hoop dat de beslissingen al gevallen zijn op het moment dat SV Ouderkerk-SV Diemen wordt gespeeld. Het mooiste zou zijn als SV Ouderkerk én SV Diemen promoveren", aldus Van Egmond.

De in Amsterdam geboren Van Egmond speelde lange tijd voor Jos-Watergraafsmeer. "Ik ben daar in de jeugd begonnen en heb het eerste zondagteam gehaald. Ik was een rechtsbuiten die het vooral van zijn snelheid moest hebben. Toen ik 28 jaar was ben ik voor de vierde keer aan mijn knie geopereerd. Ik moest toen stoppen met voetballen. Die klap kwam hard aan en ik wilde een tijd lang niets meer met voetballen te maken hebben. Maar na een jaar of twee ging ik weer eens bij mijn neefje kijken en kwam mijn belangstelling voor het voetbal terug."

Hij startte met een trainerscursus en werd trainer bij achtereenvolgens DWS in Amsterdam en CTO '70 in Duivendrecht. Bij beide clubs was hij trainer van de A1-junioren. Daarna werd hij assistent-trainer bij het eerste zaterdagteam van Dronten.

Na de periode bij Dronten vond Van Egmond het tijd om op eigen benen te gaan staan. Hij werd trainer van het eerste zondagteam van Waterwijk in Almere. Dat team promoveerde naar de derde klasse. Na drie jaar stapte hij over naar OSM in Maarssen, maar die overstap beviel hem niet.

Aan het begin van het seizoen 2013-2014 werd Martin van Egmond trainer van SV Ouderkerk. "Die ploeg speelde toen vooral op de counter. De bal ging meteen naar de twee snelle spitsen. Ik heb meer voetbal in de ploeg gebracht. Ik houd ervan als mijn teams het initiatief nemen, goed combineren en een hoog baltempo hanteren. Wij zijn vorig jaar zesde geworden. Na de overwinning op Fortius staan wij momenteel op de tweede plaats."

Hij kent de vereniging SV Diemen goed. "Wij spelen dit seizoen bij elkaar in de poule, dus ik weet best wel veel van SV Diemen. Met trainer Marc Stuut heb ik een goed en leuk contact."