Jongeren en leden van de jury.
Jongeren en leden van de jury.

Just Do It: jongeren in Diemen tonen hun creativiteit

DIEMEN - Jongeren uit Diemen hebben op woensdag 11 februari in De Omval ideeën toegelicht die deel uitmaken van de tweede editie van Just Do It.

Just Do It houdt in dat jongeren tussen de 13 en 18 jaar uit Diemen ideeën aandragen voor maatschappelijke projecten in Diemen. Medewerkers van Stichting Welzijn Diemen (SWD) begeleiden die jongeren vervolgens om het project daadwerkelijk voor te bereiden en uit te voeren. Een aantal jongeren heeft op 11 februari ideeën gepitcht die vervolgens werden beoordeeld door een jury. Wethouder Ruud Grondel en Arie van 't Hoog, directeur van SWD, maakten deel uit van de jury.
Just Do It Diemen is een initiatief van Stichting Welzijn Diemen dat vorig jaar voor het eerst werd gehouden. Het doel van Just Do It is om jongeren te helpen bij het voorbereiden en uitvoeren van een maatschappelijk project. Het is de bedoeling dat jongeren zelf met initiatieven voor projecten komen. Vorig jaar kwamen jongeren bijvoorbeeld met ideeën om een voetbaltoernooi in Diemen te organiseren en de kantoren van de SWD in De Omval te schilderen. Dit was het zakgeldproject dat werd gehouden in samenwerking met WonenPlus. Jongeren die een maatschappelijk project hebben uitgevoerd krijgen hier iets voor terug. De jongeren die in De Omval hebben geschilderd kregen bijvoorbeeld kaartjes voor Walibi. Andere projecten die vorig jaar werden georganiseerd waren een filmavond, een tienerdisco, een buurtfeest en ontmoetingen tussen senioren en tieners in Diemen. Op 11 februari werden er voor de jury 9 ideeën gepitcht. Twee van die ideeën kregen van de jury het groene licht om te worden uitgevoerd. Het gaat om het organiseren van een theaterstuk en een zaalvoetbaltoernooi.

De andere zeven ideeën kunnen door de jongeren nader worden uitgewerkt en worden dan opnieuw beoordeeld.