Heren van De Meeuwen verliezen nipt.
Heren van De Meeuwen verliezen nipt. Foto: Yannick uit den Boogaard

Heren De Meeuwen verliezen

DIEMEN - Het eerste herenteam van De Meeuwen heeft zaterdagavond voor eigen publiek verloren van ZPC Woerden: 5-6. Het eerste damesteam won thuis van VZC Veenendaal: 7-6.

De gasten uit Woerden begonnen goed en namen een 0-2 voorsprong. Uit twee overtalsituaties kwam De Meeuwen langszij: 2-2. In de tweede periode nam de thuisclub een 3-2 voorsprong. In de derde periode kwam ZPC Woerden snel op 3-3 en nam vervolgens een 3-4 voorsprong. De Meeuwen maakte gelijk: 4-4. De vierde periode begon goed voor De Meeuwen. Uit een counter kwam de thuisclub op 5-4. Er kwam een enorme kans om de wedstrijd op slot te gooien. Twee minuten voor het einde kreeg De Meeuwen een strafworp die gemist werd. In de laatste minuut kwamen de gasten uit Woerden op 5-5. De Meeuwen probeerde dit gelijkspel over de streep te trekken door de tijd uit te spelen. Twintig seconden voor het einde klonk de schotklok waarna er op doel geschoten moest worden: mis! Op dat moment kreeg een speler van De Meeuwen een uitsluiting na een overtreding in de omschakeling. Hierdoor kreeg de uitploeg een uitgelezen kans om alsnog de winst naar zich toe te trekken. Dit gebeurde ook: vijf seconden voor tijd maakten de gasten de winnende treffer: 5-6. Het eerste damesteam won voor eigen publiek met 7-6 van VZC Veenendaal. Halverwege stond het 5-2 in het voordeel van de thuisclub. De bezoekers uit Veenendaal toonden veerkracht en wisten terug te komen tot 5-5. Daarna kwamen de gasten zelfs op een 5-6 voorsprong. De Meeuwen stelde orde op zaken. Sanne Tak en Tessa Coumou zetten De Meeuwen op een 7-6 voorsprong. Door een prachtig blok van Vera Sonépouse en een redding van keepster Sanne Winchester bleef het 7-6.