Concentratie tijdens de bingo.
Concentratie tijdens de bingo. Foto: Yannick uit den Boogaard

Bingo van Vivos levert bijna 800 euro voor projecten op

DIEMEN - De bingo die Vivos zaterdagavond heeft gehouden in Het Wapen van Diemen is een groot succes geworden. Er werd bijna 800 euro ingezameld.

Vivos, de vereniging voor ontwikkelingssamenwerking in Diemen, heeft de bingo georganiseerd om geld in te zamelen voor projecten in Nandaime, het plaatsje in Nicaragua waarmee de vereniging een vriendschapsband onderhoudt. Saskia Kaptijn, voorzitter van Vivos: "De bingo is een enorm succes geworden. Er waren ongeveer 70 mensen aanwezig en wij hebben 798,60 euro ingezameld. De bingo begon om 20.15 uur en duurde tot 22.15 uur. Wij zouden aanvankelijk drie ronden spelen, maar omdat nog niet alle prijzen waren gewonnen hebben wij een extra ronde gespeeld. Alle aanwezigen kochten bingokaarten voor de vierde ronde."

De prijzen die werden gewonnen waren gratis beschikbaar gesteld door ondernemers van de diverse winkelcentra in Diemen. De reacties op de bingo waren zeer positief, vertelt Saskia. "Er waren mensen die tegen ons hebben gezegd dat zij een evenement als deze bingo in Diemen missen. Zij vroegen ons of wij volgende maand opnieuw een bingo kunnen organiseren. Ook Het Wapen van Diemen was heel enthousiast."

Vivos heeft sinds vorig jaar een nieuw bestuur, van wie de meeste leden twintigers zijn. Via het organiseren van evenementen wil Vivos niet alleen geld voor projecten in Nandaime inzamelen, maar ook meer inwoners van Diemen bij de vereniging betrekken. In oktober werd een pubquiz gehouden, zaterdag een bingo. Vivos organiseert later dit jaar opnieuw een evenement om geld in te zamelen voor de projecten in Nandaime. "Misschien houden we later dit jaar een themafeest in Het Wapen van Diemen", aldus Saskia Kaptijn.