Bezoekers bekijken de plannen voor de nieuwe wijk.
Bezoekers bekijken de plannen voor de nieuwe wijk. Foto: Trudy Kroese

Buurtbewoners bezoeken inloop wijk Holland Park

DIEMEN - In Grand Café Together en de Gallery op Campus Diemen Zuid is donderdagmiddag en - avond een inloopbijeenkomst gehouden over de wijk Holland Park in Bergwijkpark Diemen Zuid.

Tijdens de bijeenkomst zijn tevens de bouwplannen voor de eerste blokken van Holland Park gepresenteerd. Het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitsplan van Holland Park zijn inmiddels vastgesteld door het college van B en W en vrijgegeven voor inspraak. De inspraak zal worden gecombineerd met de inspraak op het voorontwerp van het bestemmingsplan. De verwachting is dat het voorontwerp in maart 2015 gereed is voor de inspraak.

Zorgen
Een aantal bewoners van Knoopkruid heeft donderdag tijdens de inloopbijeenkomst opnieuw hun bezwaren tegen het plan geuit. Zij vrezen dat de hoge torens hun woongenot zullen aantasten en onder meer ten koste zullen gaan van zonlicht in hun tuin en woning. Sjoerd Soeters, architect van de wijk Holland Park, is op de hoogte van de klachten van de bewoners van Knoopkruid, maar is van mening dat zij zich weinig zorgen hoeven te maken: "De woontorens komen op 180 meter van de woningen te staan. Wij hebben een berekening gemaakt en daaruit blijkt dat de zon drie weken in december maximaal een uur per dag de begane grond van woningen op Knoopkruid niet bereikt. De bomen die voor de woningen staan houden meer zon tegen."

Soeters vertelt dat er in de wijk 1000 vierkante meter voor winkels is gereserveerd en dat er daarnaast nog een aantal horecazaken in de wijk kan worden gevestigd. "De wijk Holland Park zal voor meer levendigheid in dit deel van Diemen zorgen en ook een positief effect hebben op de sociale veiligheid in Diemen-Zuid."