Frans van der Beek opent expositie.
Frans van der Beek opent expositie. Foto: Trudy Kroese

Art Diemen 2015 geopend

DIEMEN - In De Culturele Huiskamer van Diemen in winkelcentrum Diemerplein is zondag de expositie Art Diemen 2015 geopend. De expositie duurt tot eind maart.

Bijna dertig kunstenaars uit Diemen en omgeving nemen deel aan de expositie die door galeriehouder Frans van der Beek is georganiseerd. Pikant detail van Art Diemen 2015 is de 'Red Light Art District Diemen', een afgeschermde ruimte waar enkele erotische werken te zien zijn. De galerie en kunstuitleen is van dinsdag tot en met zaterdag geopend vanaf 11.00 uur en is vrij toegankelijk.

Het was zondagmiddag druk in de galerie en kunstuitleen aan het Diemerplein 196. Familie en vrienden van de kunstenaars en andere belangstellenden waren op de opening van de expositie afgekomen. Na een kort openingswoord van Frans van der Beek konden de bezoekers het werk van de kunstenaars bekijken. Er zijn niet alleen veel schilderijen en beeldhouwwerken te zien, maar ook sieraden die door Janneke de Graaff zijn gemaakt. De Graaff is raadslid voor het CDA.

Frans van der Beek: "De opkomst tijdens de opening van de expositie heeft mij aangenaam verrast. Er waren veel mensen en de reacties waren heel leuk. Er zijn zondagmiddag al vier werken van kunstenaars die aan de expositie deelnemen verkocht, waaronder een sculptuur van Cocky Buis."

Het is de tweede expositie die Frans van der Beek in de Culturele Huiskamer van Diemen houdt. In oktober, november en december was de expositie Art For Nature te zien. Van der Beek streeft ernaar om elk jaar diverse exposities te houden.

"De expositie Art Diemen 2015 duurt twee maanden. Nu ga ik weer aan een nieuwe werken. Wat dat precies wordt weet ik nog niet, maar ik denk dat het een expositie wordt die erg 'Hollands' zal zijn."

Kunstenaars uit Diemen en omgeving exposeren in Huiskamer van Diemen

Antoinette Verboon uit Diemen exposeert met twee sculpturen tijdens de tentoonstelling. "Ik ben al een jaar of vijftien bezig met beeldhouwen. Ik maak gebruik van diverse materialen zoals speksteen, brons, aluminium, cement en kunsthars. De twee sculpturen die worden tentoongesteld zijn te koop tegen een redelijke prijs."

Verboon heeft diverse keren meegedaan aan de Kunstroute Diemen. Ook tijdens de Kunstroute die in april wordt gehouden stelt zij haar woning open voor kunstliefhebbers.

Guus Piêrlôt is behalve voorzitter van Hondensportvereniging Diemen (HSVD) ook een talentvol kunstschilder. 'Dieren zijn goede vrienden, zij stellen geen vragen', is de titel van zijn verzameling schilderijen van dieren. "De dieren op de schilderijen zijn van goede bekenden van mij. Ik ga thuis bij de mensen op bezoek en maak een schets van hun dier of dieren. Vervolgens maak ik thuis een schilderij. Alle werken die je hier ziet hangen zijn inmiddels verkocht aan de eigenaren van de dieren."

De sfeer was tijdens de opening van de expositie ontspannen. Er waren heerlijke hapjes en drankjes en pianomuziek. Veel bezoekers namen een kijkje in de afgescheiden ruimte waar enkele erotische werken hangen. Ook twee dames op leeftijd konden de werken in de 'Red Light Art District Diemen' waarderen. Wel vroegen zij zich af of de afbeelding van een erg mooie jonge dame een foto was of een schilderij.