SV Zeeburg boekt knappe zege in Houten

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen HV Houten met 22-25 gewonnen. Bij rust leidde de thuisploeg met 11-10.

Houten begon met een 4-2 verdediging waar SV Zeeburg het in eerste instantie moeilijk mee had. De handbalsters uit Diemen wisten echter al snel een passend antwoord te vinden. De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op. De thuisclub leidde bij rust met 11-10.

In het begin van de tweede helft speelde SV Zeeburg slordig en ongeduldig waardoor Houten kon uitlopen naar een 15-12 voorsprong. Op dat moment ging er bij SV Zeeburg een knop om en werd er als één team gestreden. Met nog 15 minuten te spelen wist SV Zeeburg de achterstand terug te brengen tot 22-21. Houten kreeg met nog tien minuten te spelen diverse tijdstraffen wegens praten en 'lompe' overtredingen. Een gemotiveerd SV Zeeburg wist de wedstrijd om te keren en de punten te pakken: 22-25.

SV Zeeburg speelt zaterdag 31 januari thuis tegen We Have uit Weesp. Een echte derby dus. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 21.15 uur.