SV Diemen sterker dan SC Buitenveldert: 3-1

DIEMEN - SV Diemen heeft zondag de thuiswedstrijd tegen SC Buitenveldert met 3-1 gewonnen. Bij rust leidden de bezoekers met 0-1.

SV Diemen-trainer Marc Stuut kon niet beschikken over de geblesseerde spelers Boaz Saam en Kay Minnema. Marc Stobbelaar en Kevin Kroese waren dermate hersteld dat zij op de bank zaten.

Spelconcept
"SC Buitenveldert had zich ingegraven. Wij speelden de meeste tijd op de helft van de tegenstander, maar hadden moeite om ruimte te creƫren", aldus Stuut. De trainer wijzigde in de rust het spelconcept. SV Diemen ging met drie in plaats van twee spitsen spelen. Dit had het gewenste resultaat: Bright Uwusu maakte snel na de hervatting gelijk en bepaalde even later de stand op 2-1. Kevin Kroese kwam een half uur voor het eindsignaal in het veld en bepaalde de eindstand op 3-1.

SV Diemen speelt zondag thuis tegen Geinburgia. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Sporting Martinus blijft lijstaanvoerder met 36 punten. SC Ouderkerk staat met 33 punten op de tweede plaats en SV Diemen staat derde met 32 punten.