Dit jaar evenement Sport en Gezond Diemen.
Dit jaar evenement Sport en Gezond Diemen. Foto: Trudy Kroese

Loswalfestival: veel aandacht sport

DIEMEN - Het Loswalfestival voegt dit jaar een nieuwe element aan het festival toe: Sportief en Gezond Diemen.

Alle Diemense sportverenigingen krijgen de kans om zich op vrijdag 15 mei tussen 16.00 en 21.00 uur te presenteren aan de bezoekers van het festival. Dit gebeurt op het festivalterrein aan de loswal en rond sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid.

Iedereen die met sport, bewegen en gezond leven bezig is, is die dag van harte welkom. In Diemen zijn nog nooit op zo'n grote schaal aan sport gerelateerde verenigingen en instellingen bij elkaar gebracht.

"We hebben daarbij ook ruimte voor kleine activiteiten zoals bijvoorbeeld bootcamps of hardloopclubjes. Uit gegevens blijkt dat dit soort activiteiten in Nederland het hardst groeit. Mensen willen wel bewegen, maar hebben moeite om zich naar de tijden van een vereniging te schikken", aldus Danny Mica, voorzitter van de Stichting Loswalfestival.

"De bedoeling van deze presentaties is om mensen te laten zien welke sporten en sportactiviteiten er in Diemen zijn. De verenigingen bedenken zelf een activiteit om tijdens die dag aan de bezoekers te laten zien en natuurlijk zal de insteek van de verenigingen zijn om mensen enthousiast te maken voor hun tak van sport. Dus denk je om te gaan te sporten, maar je weet niet wat je wil gaan doen, dan moet je zeker komen kijken en misschien doe je zelfs wel even mee en word je lid van een vereniging."

Verenigingen of anderen die sportactiviteiten onder de aandacht willen brengen kunnen zich opgeven door een e-mail te sturen naar: Sportmarktdiemen@gmail.com.

Het Loswalfestival duurt dit jaar maar liefst vier dagen. Donderdag 14 mei is er van 16.00 tot 23.00 uur een studentendag en -avond, vrijdag 15 mei is er naast Sportief en Gezond Diemen van 16.00 tot 00.30 uur een feest voor alle leeftijden, zaterdag 16 mei duurt het festival van 10.00 tot 00.30 uur. Overdag zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud op de loswal en in het water van de Weespertrekvaart. Zondag 17 mei wordt de Veiligheidsdag gehouden. Die duurt van 11.00 tot 17.00 uur.