Artist impression van het nieuwe clubgebouw.
Artist impression van het nieuwe clubgebouw. Foto: AJB

SV Zeeburg renoveert clubhuis

DIEMEN - Het clubgebouw van SV Zeeburg wordt momenteel gerenoveerd. Veel leden van de club steken de handen uit de mouwen. Het clubgebouw is volgens de planning in mei volledig gereed, maar de verwachting is dat de kleedkamers en douches al eerder gebruikt kunnen worden. BSO Popeye blijft ook na de renovatie gebruikmaken van het clubgebouw van de handbalvereniging.

Penningmeester Rob van Dijk is namens het bestuur van SV Zeeburg projectleider van de renovatie van het clubgebouw. "In december zijn we gestart met het strippen van het clubgebouw. De kleedkamers, douches en de bar zijn gesloopt. Het puin is met behulp van containers weggebracht. Veel mensen helpen als vrijwilliger: mensen die hier spelen, maar ook ouders en familieleden van jeugdleden."
Hij geeft aan dat de bouw van een nieuw clubhuis uit twee fases bestaat: aannemer Finish Profile brengt de pui en muren aan en plaatst het dak op het gebouw. Daarna zorgen gekwalificeerde professionals voor het aanleggen van de riolering, elektriciteit en een luchtbehandelingssysteem.

Rob van Dijk verwacht dat deze werkzaamheden half februari zijn afgerond. "Dan gaan onze vrijwilligers weer aan de slag. Er worden kleedkamers, doucheruimten en een bar gebouwd. Wij hebben gelukkig de beschikking over leden die dit werk beheersen, onder anderen een elektricien en een timmerman. Dames die lid zijn van onze vereniging zijn momenteel bezig met een ontwerp voor de binnenkant van het gebouw. Zeker is dat er vier kleedkamers komen en dat er in de grote ruimte bij de bar met behulp van wanden flexibel met de ruimte kan worden omgegaan. We kunnen dan bijvoorbeeld een ruimte inrichten waar het bestuur kan vergaderen."

SV Zeeburg maakt voor de financiering van de renovatie van het clubgebouw gebruik van de eenderderegeling van de gemeente. De gemeente betaalt een derde van de kosten, SV Zeeburg heeft een derde van het bedrag bij de bank geleend en een derde wordt gefinancierd met eigen middelen en eigen inzet. "Wij besparen geld door zelfwerkzaamheid van leden en andere vrijwilligers", aldus Rob van Dijk.

Het clubgebouw is ontworpen door architect Ted Vorst. Hij is lid van SV Zeeburg. "Het huidige gebouw wordt voorzien van een nieuwe 'huid' met een zadeldak (punt) en veel glas. Door de hoogte krijgen bezoekers de indruk dat het gebouw veel ruimer is dan nu. De ramen zorgen voor veel licht en bieden mensen de kans om vanuit het gebouw naar onze velden te kijken. Het nieuwe verenigingsgebouw gaat gastvrijheid uitstralen. Het is de bedoeling dat bezoekers zich er thuis voelen", zo lichtte hij het ontwerp vorig jaar toe.

Voor het clubgebouw komt een ruim terras met tafels en zo'n 25 stoelen waar leden bij mooi weer de wedstrijden kunnen bekijken en na afloop lekker kunnen bijpraten. Rob van Dijk: "Het nieuwe clubgebouw is een stimulans voor de vereniging. Wij kunnen meer activiteiten gaan houden en misschien naast ons jaarlijkse Ton Schriever-mixtoernooi ook een eigen handbaltoernooi organiseren."

Hij geeft aan dat de speelplaats die vlak bij de accommodatie van SV Zeeburg ligt in het voorjaar wordt opgeknapt door de gemeente. Daar kunnen jonge leden van SV Zeeburg spelen en ook de kinderen van de volwassen leden.

SV Zeeburg is momenteel bezig aan de zaalcompetitie. De trainingen en thuiswedstrijden vinden plaats in Sporthal Diemen en in de luchthal. Beide sporthallen liggen vlak bij de accommodatie van SV Zeeburg. In april stopt de zaalcompetitie en wordt de veldcompetitie hervat. Rob van Dijk verwacht dat het clubgebouw dan nog niet volledig af is, maar dat de leden en spelers van de tegenstanders al wel gebruik kunnen maken van de kleedkamers en doucheruimten.

Voorzitter Giovanni Douven vindt de bouw van een nieuw clubgebouw belangrijk voor de vereniging. Hij is onder de indruk van de kennis en inzet van de leden die als vrijwilliger betrokken zijn bij de renovatie.

"Het nieuwe clubgebouw wordt een belangrijke hoeksteen van onze club. Met dit gebouw willen we de club verder verenigen. Het is ongelofelijk hoeveel energie er binnen de club is vrijgekomen tijdens de renovatie. Er zijn mensen opgestaan van wie ik niet wist dat wij hen bij de vereniging hadden: van projectleider tot architect, projectmanager, slopers enz. Ook als ik denk dat we externe expertise moeten inhuren dan komt het projectteam toch weer met 'eigen' experts opdagen. Vele mensen maken licht werk en dat is echt van toepassing. Handbal is een teamsport, maar het renoveren van een gebouw blijkt eveneens een teamsport. We lopen heel goed op schema, mede door het kundige projectteam dat deze klus op zijn schouders heeft genomen. Op dit moment loopt alles conform de planning en dat vind ik een hele knappe zaak."

"Met het nieuwe clubgebouw kunnen we verder bouwen aan een succesvolle vereniging. We krijgen een professioneel en mooi gebouw. We groeien en bloeien en dit gebouw moet model staan voor de knappe vooruitgang die we met alle leden boeken. De mond-tot-mondreclame doet dan ook zijn werk en deze positieve sfeer leidt ook tot nieuwe leden. Op dit moment nemen wij met 18 teams deel aan de competitie."

Het dak van het clubgebouw wordt ontmanteld.
Vrijwilligers van SV Zeeburg.