Afbeelding
Foto:

Paul Eijck

55 jaar
Filmoperator in De Omval
Diemenaar sinds 1993

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"Helaas geen leesboek, maar een leerboek over anatomie. Ik volg naast mijn dagelijks werk een opleiding voor sportmasseur. Leuke, maar pittige opleiding. Momenteel werk ik als onderzoeker bij het VUmc. Misschien kan ik ooit nog eens als sportmasseur gaan werken."

Favoriete film?
"Er zijn er zo veel. Omdat ik bij De Omval op vrijwillige basis operator ben zie ik heel veel films. Daar worden de mooiste films gedraaid. Tip voor volgende maand in De Omval: 'The Imitation Game'. Als ik toch een keuze moet maken dan kies ik voor 'Forrest Gump'."

Favoriete stekje in Diemen?
"Het fietspad in Diemen-Noord langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Daar kun je zo mooi en rustig hardlopen. Het liefst tegen de wind in. Ik probeer dan altijd de binnenvaartschepen bij te houden."

Over 10 jaar?
"Meer vrije tijd om de rest van de wereld te ontdekken. Die is in de afgelopen tijden toegankelijker geworden. Er zijn nog zo veel plekken die ik wil zien, zoals Australiƫ, Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland."

Dagje vrij, wat doe je?
"Saunabezoek met daarbij een lekkere massage, een boek en lekker eten. Dit heeft een mens op zijn tijd nodig."

Wat gaat goed in Diemen? En wat niet?
"Er komen steeds meer gelegenheden waar je lekker kunt eten en drinken. Erg positief. Minder positief is het parkeerbeleid rond het winkelcentrum. Zolang je fors moet betalen, zullen de klanten wegblijven."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"De plannen over de herindeling van de Hartveldseweg. Ik hoop dat ze hier iets moois van maken. Het is tenslotte de entree van Diemen."