Marc Stuut.
Marc Stuut. Foto: Yannick uit den Boogaard

Marc Stuut kondigt vertrek aan

DIEMEN - Marc Stuut vertrekt na dit seizoen als trainer/coach van SV Diemen. Hij kan zijn functie niet langer combineren met zijn drukke werkzaamheden. Stuut heeft dit aan het bestuur van SV Diemen laten weten. Hij heeft de spelers van de zondagselectie vorige week van zijn besluit op de hoogte gebracht.

Het besluit wordt betreurd door het bestuur en de selectie van SV Diemen. Voorzitter Hans ter Horst gaat op korte termijn met Stuut rond de tafel zitten en hoopt dat de trainer aan de club verbonden kan blijven. "Misschien is het mogelijk dat iemand met wie Marc een goede band heeft en die zijn voetbalvisie deelt volgend seizoen de trainingen op dinsdagavond en donderdagavond voor zijn rekening kan nemen. Marc kan dan de coaching tijdens de wedstrijden op zondag blijven doen. Ik vind het belangrijk dat Marc aan SV Diemen verbonden blijft, want ik heb gezien hoe hij de afgelopen anderhalf jaar heeft gewerkt en daarvan ben ik onder de indruk", aldus Hans ter Horst.

Marc Stuut: "Ik vind het heel jammer dat ik dit besluit heb moeten nemen. Maar ik kan mijn taken bij SV Diemen na dit seizoen niet meer combineren met mijn drukke werkzaamheden. Er speelt verder niets, ik ga ook niet naar een andere club. Het liefst had ik ook na dit seizoen bij SV Diemen gebleven."

Hij wacht het gesprek met Hans ter Horst af. "Ik waardeer de intentie van Hans om mij voor de club te behouden. Maar ik heb op dit moment twijfels of de invulling die Hans voor ogen heeft zal werken. Ik ben iemand die als hij iets doet voor 100 procent inzet toont. Als ik iets doe, wil ik het goed doen."

De 35-jarige Marc Stuut kwam in het seizoen 2013-2014 bij SV Diemen. Hij begon als trainer van het tweede zondagteam. Vorig jaar kreeg hij van het bestuur van SV Diemen het aanbod om in het seizoen 2014-2015 hoofdtrainer van SV Diemen te worden. Hij tekende een contract voor een jaar. Stuut werkt nauw samen met zijn assistent en schoonvader Cees Boot. Die laatste assisteert tijdens de trainingen op dinsdag- en donderdagavond en verricht veel scoutingwerk. Op zondag bekijkt hij de komende tegenstander van SV Diemen.

SV Diemen degradeerde aan het einde van vorig seizoen via de nacompetitie naar de vierde klasse. Voor dit seizoen werd de lat hoog gelegd. Marc Stuut en zijn selectie willen promoveren, het liefst door kampioen te worden.

Voorzitter Hans ter Horst wil Marc Stuut voor club behouden

SV Diemen presteert dit seizoen goed. De ploeg werd kampioen van de eerste periode en staat op een gedeelde derde plaats. Lijstaanvoerder Sporting Martinus heeft na 13 duels 33 punten, SV Ouderkerk heeft 30 punten en Fortius en SV Diemen hebben 29 punten. Fortius heeft overigens 12 duels gespeeld. SV Diemen speelt doorgaans verzorgd en attractief voetbal. Marc Stuut heeft voor dit seizoen een aantal voormalige A-junioren bij de selectie gehaald, van wie er een aantal dikwijls speeltijd krijgt. Stuut verwacht dat er volgend seizoen nog meer talentvolle spelers zullen doorstromen.

De meeste spelers die voor de winterstop met een blessure kampten zijn weer fit of bijna speelklaar. Marc Stuut wil met SV Diemen de komende periode een sterke serie neerzetten en veel punten binnenhalen. He doel is om in de slotfase van de competitie mee te doen in de strijd om de titel.