Johann Grünbauer spreekt aanwezigen toe.
Johann Grünbauer spreekt aanwezigen toe. Foto: Trudy Kroese

'Ondernemend Diemen is een actieve bedrijfsvereniging'

DIEMEN - Ondernemend Diemen is het jaar begonnen met zo'n honderd leden. Dit vertelde voorzitter Johann Grünbauer tijdens de nieuwjaarsreceptie van de vereniging in Schuilkerk De Hoop.

Ondernemend Diemen is een actieve bedrijfsvereniging die ondernemers in Diemen bijeen brengt, de onderlinge samenwerking en de collectieve belangen behartigt. Zo wordt er bijvoorbeeld twee keer per jaar overlegd met het college van burgemeester en wethouders. De vereniging overlegt daarnaast regelmatig met beleidsmedewerkers van de gemeente.

Ondernemend Diemen is een vereniging voor alle ondernemers: grote bedrijven, het midden- en kleinbedrijf, winkeliers en zzp'ers.

Grünbauer blikte terug op hetgeen Ondernemend Diemen in 2014 heeft gedaan. Er zijn diverse ontbijtsessies gehouden, waarbij gastsprekers aanwezig waren, er zijn bedrijfsbezoeken afgelegd en er werd een presentatie over cybercrime gehouden. Ook werd het Recycleplein van de gemeente Diemen bezocht. Afgelopen zomer werd een bedrijvenvoetbaltoernooi gehouden op de velden van SV Diemen. Het is de bedoeling dat dit evenement komende zomer opnieuw wordt gehouden.

In 2013 groeide het ledenaantal van Ondernemend Diemen aanzienlijk. De vereniging vierde toen het 50-jarig bestaan en gaf nieuwe leden een flinke korting op de contributie. In 2014 bleef het ledenaantal nagenoeg gelijk. Grünbauer legde uit dat het vaak lastig is om een goed tijdstip te vinden voor activiteiten. Winkeliers en zzp'ers zijn vaak niet in de gelegenheid om bijvoorbeeld een ontbijtbijeenkomst bij te wonen. Het secretariaat van de vereniging wordt sinds enkele maanden ingevuld door Sylviane Hunt.