Dames SV Zeeburg verliezen nipt

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen de nummer 2 op de ranglijst US met 22-20 verloren. Bij rust stond de thuisclub met 14-12 voor.

US ging fel en snel van start. De handbalsters uit Diemen wisten zich daar even geen raad mee en stonden al snel met 8-3 achter. SV Zeeburg herpakte zich, paste de verdedigingstactiek aan en begon aan een inhaalrace. Bij rust was de marge twee treffers: 14-12. In de tweede helft stond er een feller en beter spelend SV Zeeburg op het veld. Door meerdere tijdstraffen stonden de dames van SV Zeeburg ruim 5 minuten continu met 1 of 2 dames minder op het veld.

Daarna stond de verdediging van SV Zeeburg goed en daar bleek US duidelijk moeite mee te hebben. SV Zeeburg bleef in de buurt van de tegenstander, maar slaagde er niet in om de stand gelijk te trekken. De thuisclub won nipt: 22-20. Zondag speelt SV Zeeburg thuis tegen Baarn. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 13.15 uur.