De medaillewinnaars van De Meeuwen.
De medaillewinnaars van De Meeuwen.

Zeven medailles voor zwemmers van De Meeuwen

DIEMEN - Maar liefst 22 zwemmers van zwemvereniging De Meeuwen wisten zich te plaatsen voor de regionale winterkampioenschappen zwemmen die afgelopen weekend in het splinternieuwe Sportcomplex Koning Willem-Alexander werden houden. De jonge zwemmers van De Meeuwen behaalden zeven medailles.

Opvallende persoonlijke records waren er voor onder anderen Matthieu Fuijkschot en Ilias Laghrich (100 meter vrij), Chouaib Bouayad (100 meter rug) en Sacha van den Heuvel (100 meter rug). De jonge tweelingzusjes Nicole en Chantal den Turk zwemmen pas kort bij De Meeuwen, maar wisten zich te plaatsen voor deze kampioenschappen en zwommen beiden mooie persoonlijke records.

Op de 50 meter vlinderslag verraste Aiden Wallace met een bronzen medaille. Clubgenoot Maurits wist hetzelfde te bereiken na een spannende strijd op de 100 meter schoolslag, terwijl Leonid Fokeev op dezelfde afstand zilver behaalde in de leeftijdscategorie 9 jaar. De grootverdieners voor De Meeuwen waren Dion Fuijkschot en Dominique De Bonis. Zij waren ieder goed voor maar liefst twee zilveren medailles.

Komend weekeind zwemt de wedstrijdploeg van De Meeuwen de verenigingszwemcompetitie. De wedstrijd wordt gezwommen in het eigen bad in sportcentrum Wethouder F.B. Duran.