Myrna Evers van Dieren Festijn.
Myrna Evers van Dieren Festijn. Foto: Trudy Kroese

Nieuwe dierenzaak in centrum

DIEMEN - De dierenwinkel Dierenfestijn in winkelcentrum Diemerplein is sinds december geopend. Eigenaar is Myrna Evers (26). De zaak krijgt steeds meer klanten die zich tevreden tonen over het assortiment en de service. Myrna Evers vertelt over de achtergronden en het concept van de zaak.

Myrna Evers heeft een hbo-studie Communicatie gedaan. Ook deed zij een cursus tot hondeninstructeur. "Ik heb al van jongs af aan een passie voor dieren. Vroeger heb ik diverse dieren gehad zoals een hamster, een leguaan en een kameleon. Nu heb ik een hond en een vogel. Ik had al enige tijd het idee om een eigen zaak te beginnen. Met een dierenspeciaalzaak kan ik mijn ultieme passie volgen en is mijn persoonlijke droom werkelijkheid geworden."

Myrna en haar partner zijn zeer te spreken over de locatie van de winkel aan de Ouddiemerlaan 201. "Wij zitten aan de buitenkant van het winkelcentrum en zijn daardoor goed bereikbaar. Voor onze vaste klanten hebben wij een hondenoppas-service, waar klanten hun hond kunnen achterlaten als zij boodschappen doen."

Op de gevel van de zaak staat Dierenfestijn: 'Een groot feest voor je huisdier'. Dat blijkt te kloppen: het assortiment is uitgebreid en gevarieerd. Klanten kunnen er allerlei artikelen voor hun huisdier kopen: voeding, medicijnen, manden, speeltjes, een aquarium en zelfs een slaapzakje voor vogels en knaagdieren. De zaak is mooi, ruim en modern ingericht en heeft een warme uitstraling. Klanten hebben volop de mogelijkheid om door de zaak te lopen en naar iets van hun gading te zoeken. Dierenfestijn streeft naar een totaalconcept. Zo wordt er op dit moment de laatste hand gelegd aan de zeer volledige webwinkel van waaruit landelijk kan worden besteld, maar ook kan worden afgehaald in de winkel aan de Ouddiemerlaan. ''Hiermee kunnen we onze bestaande klanten nog beter van dienst zijn en bieden we hen ook de mogelijkheid om vanuit hun luie stoel te bestellen en alles thuisbezorgd te krijgen." Hondentrimster Eline Logtenberg werkt in de Trimsalon van Dierenfestijn op de benedenverdieping. Zij trimt honden, maar knipt ook nagels van bijvoorbeeld katten en cavia's. In de zaak worden binnenkort ook dieren gevaccineerd en consults gegeven. ''We zijn een samenwerking aangegaan met een gerenommeerd dierenziekenhuis. In februari gaat dit voor de eerste keer plaatsvinden.'' Ook biedt Dierenfestijn persoonlijk advies, bijvoorbeeld over voeding of medicatie.

Dierenfestijn is nu een kleine twee maanden geopend. Myrna ontvangt steeds meer klanten van wie er een aanzienlijk aantal inmiddels vaste klant zijn geworden. De sfeer in Diemen bevalt haar uitstekend. "Wij wonen in het Gooi en de mentaliteit is hier duidelijk anders. Er heerst hier een Amsterdamse sfeer. Dat bevalt ons goed. Mijn partner is ook geboren in Amsterdam. Wij zijn blij met de positieve reacties van de klanten, want mond-tot-mondreclame is erg belangrijk."

Dierenfestijn is zes dagen per week geopend: maandag van 12.00 tot 18.00 uur, van dinsdag t/m donderdag van 09.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. De winkel is ook geopend tijdens de koopzondagen.
Myrna is constant intensief met de zaak bezig: ook vaak buiten de openingstijden. ''Het is mijn droom, dus dan voelt het niet als werk."

'Het is mijn droom, dus dan voelt het niet als werk'