De delegatie van het CDA en Joop en Ad Saan.
De delegatie van het CDA en Joop en Ad Saan. Foto: Trudy Kroese

Delegatie CDA brengt bezoek aan Koninklijke Saan

DIEMEN - Een delegatie van het CDA heeft vrijdag een bezoek gebracht aan Koninklijke Saan in Diemen.

Ruth Peetoom, landelijk voorzitter van het CDA, was een van de leden van de partij die het bedrijf bezochten. De leden van de delegatie waren uitgenodigd door CDA-raadslid Janneke de Graaff.

Het bezoek aan Koninklijke Saan maakte deel uit van de campagne van het CDA voor de verkiezingen voor Provinciale Staten die op 18 maart plaatsvinden. Ruth Peetoom vertelde dat er bewust voor een bezoek aan het Diemense bedrijf was gekozen. "Koninklijke Saan is een familiebedrijf en het CDA is van oordeel dat familiebedrijven heel belangrijk zijn voor onze economie. Het gaat om ondernemers die niet alleen bezig zijn met geld verdienen, zij besteden ook zorg aan hun werknemers."

Algemeen directeur Joop Saan vertelde de aanwezigen over het bedrijf dat in 1897 door zijn overgrootvader werd gestart en in 1997, toen het bedrijf 100 jaar bestond, de titel 'Koninklijk' kreeg. Joop Saan schetste een beeld van een bedrijf dat tal van werkzaamheden verricht, goed opgeleid en betrokken personeel in dienst heeft en inspeelt op de snel veranderende samenleving. Dit heeft tot gevolg dat het bedrijf en de werknemers continu in ontwikkeling zijn. Daarna gaven Joop Saan en zijn neef Ad Saan de leden van de delegatie een rondleiding over het bedrijfsterrein. De delegatie was onder de indruk van het immense wagenpark van Koninklijke Saan. De rondleiding werd afgesloten met een bezoek aan het Saan Museum. In dit museum staan veel historische voertuigen en kunnen bezoekers ook oud gereedschap en prachtige foto's bewonderen. Het Saan Museum draait op vrijwilligers, werknemers en voormalige werknemers van het bedrijf.