Veel inwoners van Diemen namen de gelegenheid te baat om elkaar en het college van B en W gelukkig nieuwjaar te wensen.
Veel inwoners van Diemen namen de gelegenheid te baat om elkaar en het college van B en W gelukkig nieuwjaar te wensen. Foto's : Trudy Kroese

Veel nieuwe en leuke plannen voor het nieuwe jaar

DIEMEN - De nieuwjaarsreceptie van de gemeente is maandagavond goed bezocht. Veel inwoners van Diemen waren naar het gemeentehuis gekomen om elkaar en de leden van het college van B en W een goed 2015 te wensen. Ook dit keer waren er veel bekende gezichten uit het verenigingsleven, ondernemers en anderen die betrokken zijn in de samenleving in Diemen.

Hoewel er op de uitnodiging was vermeld dat de receptie van 20.00 tot 21.30 uur zou duren, stapten de eerste bezoekers al even na 19.30 uur het gemeentehuis binnen. De leden van de band Joy4Jazz waren op dat moment nog aan het inspelen voor hun optreden tijdens de receptie.

Een voordeel van vroeg op de receptie aanwezig zijn: er stond nog geen lange rij om de leden van het college de hand te kunnen schudden. Vanaf 20.00 uur werd het druk en stonden bezoekers lange tijd in de rij.

Danny Mica, voorzitter van de Stichting Loswalfestival, vertelde over het evenement dat dit jaar van donderdag 14 mei tot en met zondag 17 mei op en rond de loswal wordt gehouden.

"De opzet van het Loswalfestival is aangepast. De donderdag staat in het teken van de studentendag. De studentenverenigingen gaan zich dan aan het eind van de middag aan de bezoekers presenteren. Studenten die overwegen om zich bij een studentenvereniging aan te melden, kunnen dan kijken of er een geschikte vereniging voor hen bij is. Maar zij kunnen natuurlijk ook gewoon lekker feesten. Iedereen die studeert is op de donderdag welkom."

"De overige dagen is er geen leeftijdsbeperking. Vrijdag zijn er buiten een biologische gezondheidsmarkt en een sportmarkt waarin alle Diemense sportverenigingen en commerciële sporten zich laten zien. Denk hierbij ook aan gehandicapten- en ouderensport. Vrijdagavond hebben we de band Roel and the Gang die de jaren 70, 80 en 90 doet herleven. Zaterdagavond is er natuurlijk de Radio 538 drive-inshow en zondag wordt de Veiligheidsdag gehouden."

'Opzet Loswalfestival is aangepast'

Nieuwe leden
Lau Demmers en Jan Poster, beiden lid van het bestuur van de Diemer IJsclub, hadden het naar hun zin. Zij hebben onlangs weer een aantal nieuwe jeugdleden kunnen inschrijven. Jan Poster: "Er zijn ongeveer tien nieuwe kinderen lid geworden van onze vereniging. Dat komt vooral door de aandacht die onze vereniging in het DiemerNieuws heeft gekregen. Maar wij hebben ook folders uitgedeeld tijdens de Winterspelen Diemen. Dat heeft ook effect gehad.

René Knigge stond achter in de rij te wachten. Hij is al jaren voorzitter van de Stichting Diemer Festijn. De stichting is al volop bezig met de organisatie van het Diemer Festijn dat van dinsdag 8 tot en met zaterdag 12 september wordt gehouden. "De voorbereiding begint altijd vroeg. Wij hebben bijvoorbeeld de tent al gehuurd en op korte termijn beginnen wij met het vastleggen van artiesten."

Steven Dijk, bestuurslid van Kunstzin Diemen, sprak met wethouder Jeroen Klaasse van Cultuur geanimeerd over de Kunstroute Diemen die op 11 en 12 april plaatsvindt. De Kunstroute Diemen wordt om de drie jaar gehouden en trekt altijd veel bezoekers uit Diemen en plaatsen in de regio. "Ik vind het een leuke receptie. Alleen staan sommige mensen drie kwartier in de rij en springen andere ertussen. Ik behoor tot de laatsten, haha", aldus Dijk.

Jeugdraad
Ook veel raadsleden waren op de nieuwjaarsreceptie aanwezig om met de inwoners van Diemen op het nieuwe jaar vooruit te blikken. Kai de Haan, fractievoorzitter van D66, houdt zich naast het 'gewone' raadswerk ook bezig met de oprichting van een jongerenraad. "Er zijn al aanmeldingen voor de jongerenraad, maar er is nog plek. We willen dat de jongerenraad een goede afspiegeling vormt van alle jongeren in Diemen. Op 27 januari zullen we een informatiebijeenkomst organiseren in Theater De Omval en we hopen dan meer jongeren enthousiast te kunnen maken om zitting te nemen in de jongerenraad." De Haan hoopt verder dat de inwoners van Diemen positieve vooruitgang zullen ervaren van alle veranderingen die dit jaar plaatsvinden, vooral door de overheveling van taken van het Rijk naar de gemeente.

Ellen van den Tol is voorzitter van de Muziekschool Diemen en zingt zelf bij het koor Voice Female. Zij verheugt zich op verschillende voorstellingen het komende jaar. "Vooral maart belooft een drukke culturele maand te worden. Maar eerst is er in februari weer een open podium in De Omval. In maart geeft de Muziekschool een bijzonder concert, maar dat is nog even een verrassing en daarnaast geeft de Diemer Harmonie in samenwerking met de Muziekschool op 29 maart een speciaal concert voor twee basisscholen uit Diemen: 'De muzikale fruitmand'. Waar ik ook erg naar uitkijk is de productie die EDOG in maart op de planken brengt: 'Ja Zuster, Nee Zuster'." Voor een voorstelling van haar eigen koor Voice Female moeten we iets langer wachten. "Voice Female treedt in januari 2016 op in Diemen, we gaan in oktober eerst naar Amsterdam."

Burgemeester Koopmanschap hield een speech.
Met een drankje vooruitblikken op 2015.