Er worden 9 nieuwe gravelbanen aangelegd.
Er worden 9 nieuwe gravelbanen aangelegd.

Renovatie tennispark ATVD ligt op schema

DIEMEN - Ruud Minnema, vicevoorzitter van Algemene Tennisvereniging Diemen (ATVD), stond tijdens zijn nieuwjaarsspeech vooral stil bij de renovatie van het tennispark van de vereniging, die momenteel in volle gang is.

Op het tennispark aan de Willem de Zwijgerlaan worden negen nieuwe gravelbanen met een verbeterde drainage aangelegd. De banen 5 tot en met 9 zijn al bijna gereed, de overige banen volgen binnenkort. De twee tennisbanen die voor het clubgebouw liggen zijn een kwartslag gedraaid. Hierdoor beschikt de club binnenkort over een centre court. Bezoekers in het clubgebouw en op het terras hebben daardoor goed zicht op de wedstrijden die op die twee banen worden gespeeld. Het zicht op alle banen wordt beter. Ook worden er nieuwe paden aangelegd als gevolg waarvan alle banen beter bereikbaar worden. Tevens komt er een minicourt voor jonge tennissers en speelvoorzieningen voor kinderen.

Minnema gaf aan dat de aannemer medio februari klaar is met de aanleg van de tennisbanen. Daarna wordt de renovatie van het tennispark voltooid. De vernieuwde accommodatie van ATVD wordt medio maart officieel geopend. De aanleg van de nieuwe banen heeft tot gevolg dat het seizoen van ATVD voortaan langer kan duren: van 1 maart tot 1 december.

Net als andere tennisverenigingen kampt ATVD met een afname van het aantal leden. Het bestuur van ATVD gaat ervan uit dat ATVD met de aanleg van de 9 nieuwe tennisbanen klaar is voor de toekomst en daardoor ook nieuwe leden zal aantrekken. ATVD wil mede door de aanleg van het minicourt en de speelvoorzieningen nog meer uitstralen dat tennis een familiesport is; terwijl ouders een wedstrijd spelen of naar tennis kijken kunnen hun kinderen zich elders op het tennispark vermaken.

Daarnaast zal ATVD ook starten met het begeleiden van talentvolle jeugd middels een jeugdselectiebeleid. Talentvolle jeugdspelers kunnen hierdoor bij de vereniging blijven of zich aansluiten.