Dames 1 van SV Zeeburg pakken winst

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen DSOV uit Vijfhuizen gewonnen: 27-18. Bij rust leidden de handbalsters uit Diemen met 12-7.

SV Zeeburg ontving een tegenstander die onder aan de ranglijst stond en was erop gebrand om de punten te pakken. SV Zeeburg ging voortvarend van start. De verdediging zat goed dicht en de ploeg liet snelle aanvallen zien.

De thuisploeg liep al vrij snel uit naar een 6-1 voorsprong. Het leek een makkelijke wedstrijd te worden. Maar SV Zeeburg viel enige tijd terug en daardoor kon DSOV terugkomen tot 7-6. SV Zeeburg herpakte zich snel. De thuisploeg speelde minder slordig en er kwam weer meer druk op het doel van de bezoekers. SV Zeeburg liep uit en ging de rust in met een voorsprong van 12-7.

In de tweede helft speelde SV Zeeburg bij vlagen weer zeer verzorgd handbal in een hoog tempo. De nieuwe verdedigingsvorm werkte ook goed. Het werd in de tweede helft niet meer spannend. SV Zeeburg was de bovenliggende partij en won overtuigend met 27-18. SV Zeeburg heeft belangrijke punten behaald, de ploeg is weer een plaatsje gestegen op de ranglijst.

SV Zeeburg gaat zondagmiddag op bezoek bij US1. Die ploeg staat op de tweede plaats van de ranglijst van de zaalcompetitie. De wedstrijd in sporthal De Pijp in Amsterdam begint om 15.30 uur.