Duel tussen zondag 1 en oud-spelers.
Duel tussen zondag 1 en oud-spelers. Foto: Yannick uit den Boogaard

Nieuwjaarsduels SV Diemen

DIEMEN - Spelers die vroeger uitkwamen voor het eerste zondagteam van SV Diemen hebben zaterdagmiddag gewonnen van de huidige zondagselectie: 2-1.

Spits Martien van der Vegt maakte beide treffers voor het team van oud-spelers. Het eerste zaterdagteam won diezelfde middag met 9-7 van de veteranen van de club. Beide wedstrijden maakten deel uit van het programma van de nieuwjaarsreceptie van SV Diemen.

Tijdens zijn nieuwjaarsspeech ging voorzitter Hans ter Horst in op de situatie van de club. Afgelopen voorjaar degradeerde SV Diemen naar de vierde klasse. Een aantal maanden eerder waren het bestuur van de club en trainer Robin Ernest overeengekomen om de samenwerking na afloop van vorig seizoen te beƫindigen. Robin Ernest is opgevolgd door Marc Stuut.

Jeugd
SV Diemen draait dit seizoen bovenin mee in de vierde klasse. De ploeg werd kampioen van de eerste periode en staat op een gedeelde derde plaats. De ambitie is om dit jaar de titel te pakken en volgend seizoen weer in de derde klasse uit te komen. Ter Horst noemde het een goede zaak dat er dit seizoen diverse jeugdspelers zijn doorgestroomd naar de A-selectie. De club besteedt veel geld en energie aan de jeugdopleiding en het doel is dat talentvolle jeugdspelers een kans krijgen.

Ter Horst was blij met de grote opkomst tijdens de nieuwjaarsreceptie en hoopt dat meer leden van de vereniging aanwezig zullen zijn bij toekomstige algemene ledenvergaderingen. "Vandaag is er een hoge opkomst en het zou goed zijn als wij ook veel leden zien bij de algemene ledenvergadering. Het is jammer dat er tijdens die bijeenkomsten slechts tussen de 30 en 40 leden aanwezig zijn. Het gaat dan wel om vergaderingen waar belangrijke besluiten worden genomen, zoals het vaststellen van de contributie", aldus Ter Horst.