Rens Wit doet oefeningen in het beweegpark.
Rens Wit doet oefeningen in het beweegpark. Foto: Trudy Kroese

QR-FIT Route Sportpark De Diemen: individueel sporten op elk niveau

Algemeen

DIEMEN - De beweegroute rond Sportpark De Diemen is een half jaar in gebruik: de QR-Fit Route. Buurtsportcoach Rens Wit geeft uitleg.

Rond het sportpark en door een deel van de wijk Plantage de Sniep is in opdracht van de gemeente een aantrekkelijke beweegroute uitgezet.

Paaltjes met QR-codes bieden de mogelijkheid om een rondje wandelen of hardlopen te combineren met sportoefeningen. Met de gratis app krijgen sporters door het scannen van de QR-codes tips op maat voor spierversterkende of conditionele oefeningen.
Buurtsportcoach Rens Wit van Welzijn Diemen: “In en rond Sportpark Diemen staan in totaal tien paaltjes met een QR-code. Het is mogelijk om de app te downloaden, maar je kunt de QR-codes op de paaltjes ook met je telefoon scannen. Er verschijnt dan een oefening die je op die plek kunt uitvoeren. Een filmpje en uitleg maken de oefening duidelijk. Er zijn verschillende niveaus: beginners, gemiddeld en gevorderd. Iedereen kan de oefeningen uitvoeren. De oefeningen rouleren dagelijks. De mensen beleven dus elke dag een unieke ervaring. De route langs de paaltjes is 1,8 kilometer lang. Je legt die in gemiddeld zestig minuten af.”
Er is sinds enige tijd ook een beweegpark op Sportpark De Diemen. Daar staan diverse toestellen waar oefeningen kunnen worden gedaan. Rens demonstreert waar de toestellen voor dienen: oefeningen van de armspieren, de beenspieren, de buikspieren, de romp, push-ups en steps. Ook hier geldt dat de sporters het voor zichzelf relatief makkelijk of moeilijk kunnen maken.”

Een deel van de QR-Fit Route is verboden terrein voor honden. Het eerste deel van de QR-FIT Route, waarin ook het beweegpark is te vinden, is wel toegankelijk voor honden. Helaas laten sommige mensen hun hond zijn behoefte doen in het beweegpark. Het zou fijn zijn als de hondenbezitters de hondenpoep opruimen.
Veel mensen die sporten doen dit in verenigingsverband. Maar er zijn ook veel mensen die graag individueel aan de slag gaan. Zij bezoeken de sportschool of lopen hard in de buitenlucht. De QR-FIT Route maakt het voor individuele sporters nog aantrekkelijker om aan de slag te gaan. De QR-FIT Route maakt het mogelijk om zelf een goede work-out samen te stellen. Rens vertelt dat hij regelmatig met de wandelclub van Welzijn Diemen naar Sportpark De Diemen gaat. De wandelaars die dat willen, kunnen dan de beweegroute afleggen of oefeningen doen in het beweegpark. Rens is op vrijdag 28 oktober eenmalig van 15.00 tot 16.00 uur aanwezig voor een kennismaking en uitleg van de QR-Fit Route. De start is om 15.00 uur bij het clubgebouw van Hockey Club Diemen. De QR-Fit app is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store.

Rens Wit scant QR-code.

Uit de krant