Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

ProRail gaat deel tunnel aanleggen

Algemeen

DIEMEN - Een deel van de tunnel van de toekomstige spoorwegonderdoorgang bij het station in het centrum wordt komend weekeinde aangelegd.

Marcel Martens, bouwmanager van ProRail, vertelt over de werkzaamheden.

“We gaan komend weekeinde onder meer een deel van de tunnel van de toekomstige spoorwegonderdoorgang aanleggen. Het gaat om het dak van de tunnel. Er wordt zaterdagmorgen vroeg begonnen met het verwijderen van de rails. Vervolgens worden de heipalen en damwanden die onlangs zijn geplaatst op de juiste hoogte afgebrand. Hierdoor komt het dak van de tunnel van de spooronderdoorgang op de juiste hoogte te liggen. Nadat het dak is aangebracht worden de rails weer geplaatst. Vervolgens worden de rails ingereden zodat de treinen er vanaf maandagochtend weer veilig overheen kunnen rijden.”

Tijdelijke loopbrug

Voetgangers die het perron willen bereiken waar de treinen in de richting van Weesp stoppen, konden tot voor kort gebruikmaken van een voetpad tussen de tijdelijke spoorwegovergang en het perron. Dit is niet langer mogelijk omdat er op de plek waar vroeger de spoorwegovergang lag een bouwput is gegraven. Er wordt zondag een tijdelijke loopbrug aangelegd die parallel zal lopen aan het spoor. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant