Amy Koopmanschap en Rien Schimmel.
Amy Koopmanschap en Rien Schimmel.

Amy Koopmanschap neemt afscheid als voorzitter van Duke op het Diemerplein

Algemeen

DIEMEN - Amy Koopmanschap neemt op 12 september tijdens het Duke Jazzfestival in Theater de Omval afscheid als voorzitter van Stichting Jazzfestival Duke op het Diemerplein. Zij wordt opgevolgd door Rien Schimmel.

Koopmanschap was van 2003 tot 2015 burgemeester van Diemen. Zij is sinds 1 januari 2020 voorzitter van Stichting De Omval. De stichting is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van Theater de Omval.

Koopmanschap: “Ik ben van het voorjaar 2015 tot 1 juli van dit jaar voorzitter van de Stichting Jazzfestival Duke op het Diemerplein geweest. Nadat ik voorzitter van Stichting De Omval was geworden heb ik besloten om mijn functie bij Stichting Jazzfestival Duke op het Diemerplein neer te leggen. Die functies hebben te veel raakvlakken en ik vind het niet goed om te veel petten op te hebben. Ik wilde tijdens Duke op het Diemerplein in juni 2020 afscheid nemen. Dat festival ging in verband met de coronamaatregelen niet door. Ik heb mijn afscheid toen een jaar uitgesteld, maar nadat Duke op het Diemerplein afgelopen juni opnieuw niet doorging heb ik besloten om op 1 juli te stoppen.”

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant