Een groep bewoners van Buitenlust protesteert.
Een groep bewoners van Buitenlust protesteert. Foto: Trudy Kroese

‘Buitenlust blijft een leefbare wijk’

Algemeen

DIEMEN Bewoners van Buitenlust protesteerden gisteravond voorafgaand aan de beslissende raadsvergadering op de valreep tegen de voorgenomen bouw van een appartementencomplex met 38 woningen, verdeeld over twee gebouwen, in de sociale huursfeer. Maar zonder succes. De voortekenen wezen het al uit: de gemeenteraad zette gisteravond het licht op groen voor de bouw van de appartementen.

Het was gisteravond een uiterst rommelige beraadslaging over het voornemen om op het basketbalveld in Buitenlust twee appartementengebouwen te bouwen. Het ging om een ja of nee tegen het conceptplan voor sociale woningbouw en in het verlegde daarvan over ja of nee tegen het plan van B en W om in te stemmen met het opstarten van de planologische procedure.
Alle fracties lichtten uitgebreid toe waarom ze voor of juist tegen het bouwplan zijn. Het werd een avond vol interrupties, ingeslagen zijwegen en stekeligheden jegens elkaar.
Toen de rook was opgetrokken, bleek een overgrote meerderheid voor het bouwplan te zijn. Alleen de VVD, Onafhankelijke Partij Diemen en Ons Diemen, samen goed voor 7 van de 21 zetels, stemden tegen. De bouw van sociale woningen, waar een grote behoefte aan is in Diemen, wordt door de raad belangrijker gevonden dan behoud van groen in Buitenlust, luidt de conclusie.

Wat verantwoordelijk wethouder Scholten betreft is het plan goed te verdedigen. En wat hem betreft blijft er met drie speelplekken van elk 500 vierkante meter nog genoeg speelruimte over, zelfs meer dan de normen. “Er resteert een leefbare wijk”, aldus Scholten.

Uit de krant