Afbeelding
Foto: Holzhaus Fotografie

Burgemeester stelt cameratoezicht in bij pand aan Gruttoplein

Politiek

DIEMEN - Burgemeester Boog heeft besloten om op en rond een pand aan het Gruttoplein publiek cameratoezicht in te stellen. De burgemeester deed dat in het belang van de handhaving van de openbare orde. 

Rond het pand van Grand Café Deli zijn afgelopen dagen twee incidenten geweest, waaronder een explosie. Daardoor is in de omgeving onrust ontstaan. In de buurt van de plek is sprake van bovenwoningen en overdag is er winkelend publiek. De burgemeester heeft op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening en de Gemeentewet de bevoegdheid om in bijzondere gevallen tot plaatsing van een camera in de openbare ruimte te besluiten. Het cameratoezicht geldt vooralsnog voor een maand. Het inzetten van cameratoezicht is een aanvulling op andere maatregelen, zoals extra surveillance door politie en gemeentelijke handhavers en particulier cameratoezicht. 

Burgemeester Erik Boog ging maandagmiddag met de politie langs om met de ondernemers van het Grand Café over de incidenten te spreken: “Er zijn gelukkig geen slachtoffers gevallen, maar men is natuurlijk enorm geschrokken. De politie is nu bezig met onderzoek en surveilleert extra. Aanvullend heb ik besloten tijdelijk cameratoezicht in de buurt in te stellen. Uiteraard houd ik nauw contact met de politie over de voortgang van het onderzoek. Ik hoop dat iedereen alert blijft en dat de rust snel weerkeert.”

Uit de krant