Gerda Smit van de Voedselbank Diemen ontving vorig jaar het eerste Rode Lintje.
Gerda Smit van de Voedselbank Diemen ontving vorig jaar het eerste Rode Lintje. Foto: Trudy Kroese

GroenLinks organiseert verkiezing Rode Lintje

Politiek

DIEMEN - GroenLinks Diemen organiseert voor het eerst de verkiezing voor het Rode Lintje.

“Met het Rode Lintje waardeert GroenLinks Diemen mensen of organisaties die zich vrijwillig en met hart en ziel inzetten voor een ander in de Diemense samenleving. De inwoners van Diemen mogen bepalen naar wie dat lintje gaat. GroenLinks Diemen vindt het belangrijk dat enthousiaste vrijwilligers die andere bewoners helpen in het zonnetje worden gezet. Met grote én kleine initiatieven zorgen deze mensen ervoor dat de Diemen een fijne plek is om te wonen, waar we omkijken naar elkaar”, aldus GroenLinks Diemen. 

Vorig jaar ontving Gerda Smit het eerste Rode Lintje omdat ze zich al vele jaren inzet als oprichter en drijvende kracht achter de Voedselbank Diemen. Er was vorig jaar geen verkiezing voor het Rode Lintje.

“Alle inwoners van Diemen kunnen een persoon of een organisatie aanmelden die een Rood Lintje verdient. Dit kan door een e-mail te sturen naar bestuur@groenlinksdiemen.nl. Natuurlijk graag met een korte motivatie waarom diegene in aanmerking komt voor het lintje. Tot en met 28 april 2024 kunnen mensen of organisaties worden aangemeld”, aldus GroenLinks Diemen. 

Het bestuur en de fractie van GroenLinks Diemen bespreken de inzendingen en maken begin mei bekend welke drie personen en/of organisaties in aanmerking komen voor het Rode Lintje. Dan start de echte verkiezing: de inwoners van Diemen kunnen via een stemtool bepalen wie van deze drie genomineerden het lintje krijgt.

GroenLinks Diemen reikt het Rode Lintje eind mei 2024 uit en zorgt ervoor dat deze persoon of organisatie op een mooie manier in het zonnetje wordt gezet.

Uit de krant