Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

College wil vaart houden in sociale woningbouw Holland Park West

Politiek

DIEMEN - Het college van B en W wil graag dat de bouw van sociale en middeldure huurwoningen in Holland Park West vlot door kan gaan. Het gaat om een project in het westelijk deel van de nieuwe wijk waar 117 sociale huurwoningen en 115 middeldure huurwoningen zijn gepland.

Een deel van die woningen is gelegen aan de Gooiseweg en heeft te maken met een geluidsbelasting boven de normen. Als er compenserende maatregelen genomen worden is dat toegestaan. Met het oog op de grote behoefte aan woonruimte vindt het college het belangrijk dat die woningen snel gebouwd worden in Diemen. Om dat mogelijk te maken legt het nu een zogeheten Stap 3-besluit voor aan de gemeenteraad.

Wethouder Hans Prins van Ruimtelijke Ontwikkeling: “De schaarste aan woningen in onze regio is groot, en dus ook in Diemen. Zeker in het betaalbare segment willen we graag dat er meer en zo snel mogelijk wordt gebouwd. De afgelopen tijd hebben we daarom met de ontwikkelaar van de woningen in Holland Park West besproken hoe de realisatie van deze nieuwe betaalbare woningen dichter bij kan worden gebracht. De geluidsbelasting door het verkeer op de Gooiseweg is daarbij een complicerende factor. De plannen zo uitvoeren dat aan alle (voorkeurs)normen wordt voldaan, maken dat het project niet, of veel later, haalbaar is. Bovendien heeft dat nadelige effecten op het wooncomfort van toekomstige bewoners. Als alternatief bestaat de Stap 3-procedure met de mogelijkheid om compenserende maatregelen te nemen. Dit biedt toekomstige bewoners tevens meer gebruiksgemak qua buitenruimtes en te openen ramen. Ook hier blijft gelden dat aan de normen van het Bouwbesluit wordt voldaan. Belangrijk uitgangspunt voor het college is dat er vlot kan worden gebouwd en de nieuwe bewoners een mooie nieuwe woning krijgen in een prettige en gezonde leefomgeving.”

Uit de krant