Afbeelding
Foto: D66

D66 stelt schriftelijke vragen over inclusief werkgeverschap gemeente

Politiek

DIEMEN - De fractie van D66 heeft aan het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over inclusief werkgeverschap bij de gemeente.

“Op 30 oktober publiceerde het Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS) het rapport ‘Institutioneel racisme bij de gemeente als werkgever: een kwalitatief onderzoek onder gemeenteambtenaren van zes gemeenten”, aldus D66. 

“Het onderzoek bevat wat D66 betreft zorgwekkende conclusies over het werkgeverschap van gemeentelijke organisaties in zijn algemeenheid. De fractie hoort graag van het college wat er in Diemen gebeurt om te zorgen voor inclusief werkgeverschap.”

Onitcha Ramautarsing, raadslid voor D66: “Wij stellen deze vragen omdat de kwaliteit van de dienstverlening van de gemeente onlosmakelijk verbonden is met de kwaliteit van de werkomgeving van onze ambtenaren. Als werkgever is de gemeente tevens verantwoordelijk voor het actief tegengaan van (institutioneel) racisme op de werkvloer, zorgen voor een veilige werkplek en tevens het bevorderen van gelijke kansen bij instroom en doorstroom. Gelukkig zien we in het medewerkers-tevredenheidsonderzoek ook veel positieve cijfers, maar wij vinden dit een belangrijk onderwerp om scherp op te blijven.’’

Uit de krant