Afbeelding
Foto: Julie Koestel.

Bezoekers diversiteitscafé zijn enthousiast

Politiek

DIEMEN - GroenLinks Diemen en de PvdA Diemen hebben zaterdagavond een diversiteitscafé gehouden in De Schakel.

De bezoekers zochten na binnenkomst een foto van een plek in Diemen uit en vonden daarna een plekje aan een van de tafeltjes in De Schakel. Iets na 20.00 uur openden Arianne van der Wal en Yeliz Yildiz-Kaya de avond. Iedereen was inmiddels voorzien van koffie en thee met wat lekkers erbij.

Op basis van de kleur op de achterkant van de foto werden groepen gevormd. De deelnemers verplaatsen zich en ontmoetten zo nieuwe mensen. Er werd gestart met de eerste opdracht om de bezoekers op een speelse manier met elkaar in contact te laten komen. De bedoeling was om met spaghetti, tape, touw en een marshmallow een zo hoog mogelijke toren te maken, die ook bleef staan. In de verschillende groepen werd druk met elkaar overlegd en werden diverse bouwerken uitgeprobeerd. Uiteindelijk stonden 4 van de 5 torens en klonk er gejuich aan de tafel met het hoogste bouwwerk.

Voor de tweede opdracht werden nieuwe groepjes van 4 of 5 mensen samengesteld aan de hand van de foto die de deelnemers bij binnenkomst hadden uitgekozen. De deelnemers gingen met elkaar in gesprek aan de hand van de vragen die van tevoren waren geformuleerd door de organisatie. 

Toen het tijd was voor de borrel wilde iedereen nog doorgaan. De aanwezigen lieten weten dat de avond langer had mogen duren en zeker voor herhaling vatbaar is. 

Een volgend diversiteitscafé wordt in het voorjaar van 2024 georganiseerd.

De werkgroep Inclusie & Diversiteit van GroenLinks Diemen en de PvdA Diemen bestaat uit: Yeliz Yildiz-Kaya, Monique van Schoot, Miek Wijnbergen, Vahe Baghdasaryan, Carolien Ostermann, Julien Koestel, Rubiën Kalaykhan en Arianne van der Wal.

Uit de krant