Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Diemen doneert voor slachtoffers aardbeving in Marokko

Politiek

DIEMEN - Marokko is getroffen door een stevige aardbeving. Meer dan 2.000 mensen zijn om het leven gekomen en dat aantal loopt nog op. Er zijn duizenden gewonden en veel mensen zijn hun huis kwijt. 

De nood is op sommige plekken hoog en er is veel geld nodig voor hulp. Er is eerst acute noodhulp nodig en er is geld nodig om huizen en voorzieningen in het getroffen gebied weer op te bouwen. 

De gemeente Diemen leeft mee en wil bijdragen. Daarom doneert Diemen, net als veel andere gemeenten, 1 euro per inwoner voor de slachtoffers van de aardbeving, dat is in totaal dus 32.846 euro. “We leven in Diemen enorm mee met iedereen die slachtoffer is van de aardbeving en met alle mensen in Nederland die familie of vrienden hebben in het getroffen gebied. Wilt u ook helpen? Op dit moment zijn het Rode Kruis en Oxfam Novib in het gebied actief. Deze organisaties kunnen extra financiële steun goed gebruiken. Ze helpen bijvoorbeeld met medische zorg, water en voedsel en onderdak in het rampgebied”, aldus de gemeente Diemen.

Uit de krant